Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση ο τρίτος όμιλος του Μουντιάλ να φαινόταν ξεκάθαρος όσον αφορά τα φαβορί για την πρόκριση, όμως προς το παρόν παραμένει από τους πλέον αμφίρροπους. Ειδικά μετά το αποτέλεσμα της Δανίας με την Αυστραλία, χθες το μεσημέρι. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και παρότι οι Δανοί έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, έπειτα και από τη νίκη επί του Περού, τα Καγκουρό παραμένουν στο… κόλπο.

Η Αυστραλία απέδειξε και χθες πως είναι μια ομάδα πολύ μαχητική, που ξέρει όχι μόνο να δυσκολεύει τον αντίπαλο και να οργανώνεται καλά στην άμυνα, αλλά και να αντιδρά όταν βρεθεί στα σκοινιά. Το έκανε απέναντι στους Γάλλους, παρότι στο τέλος δεν πήρε τον βαθμό, το έπραξε και χθες. Παίρνοντας έναν πόντο διατηρεί τις ελπίδες της για περαιτέρω πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοζώντανες.

Την τελευταία αγωνιστική η Αυστραλία αντιμετωπίζει το Περού και εφόσον πάρει τη νίκη, μπορεί να είναι εκείνη η μία από τις δύο ομάδες που θα προκριθεί από τον όμιλο. Πάντα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ της Γαλλίας και της Δανίας, αλλά φυσικά και τον συντελεστή των γκολ. Που σε αυτό το Μουντιάλ φαίνεται πως θα αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για τη φάση των ομίλων και τις ομάδες που θα βρεθούν στην επόμενη φάση.

Ο Κρίστιαν Ερικσεν είναι ο μεγάλος σταρ της συγκεκριμένης ομάδας της Δανίας και χθες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Παίρνοντας πρωτοβουλίες, έχοντας ηγετική παρουσία στο γήπεδο και σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ στο 7′, με το οποίο οι Σκανδιναβοί άνοιξαν το σκορ κόντρα στους Αυστραλούς. Ο άσος της Τότεναμ, που έχει βρεθεί τελευταία και στη μεταγραφική λίστα της Μπαρτσελόνα ως υποψήφιος διάδοχος του Ινιέστα, δείχνει πως θέλει να αποδείξει πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Να καταθέσει την ποιότητά του στο γήπεδο και να ηγηθεί των Δανών, οδηγώντας τους τουλάχιστον στην επόμενη φάση. Ωστόσο παρότι τα πράγματα ως προς αυτό το κομμάτι δείχνουν προς το παρόν ευνοϊκά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, φάνηκε και χθες πως χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του για να έρθει η υπέρβαση.

Στο ματς με τους Αυστραλούς υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να προσπαθεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, οργανώνοντας το παιχνίδι, εκτελώντας και βοηθώντας ανά στιγμές και ανασταλτικά. Χωρίς, ωστόσο, να είναι αρκετός για να πετύχουν οι Δανοί τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κοντά στο θαύμα

Η Αυστραλία παρουσιάστηκε όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στους Γάλλους αποφασισμένη να ματώσει στο γήπεδο για τον βαθμό ή τους βαθμούς. Η αλήθεια είναι πως το φινάλε του ματς αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στα Καγκουρό, αφού μπορεί να ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γέντινακ στο 39′ (ξανά ύστερα από χρήση VAR), όμως θα μπορούσαν να πάρουν στο τέλος και τη νίκη. Χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και την ολική ανατροπή, που θα έφερνε και τα πάνω κάτω στον όμιλο. Με τον Σμάιχελ να γλιτώνει τους Δανούς με μια εντυπωσιακή, διπλή επέμβαση, στις προσπάθειες των Αρζανί και Γιούριτς. Κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του που την καθιστά φαβορί για την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αξίζει να σημειωθεί και ο σοβαρός τραυματισμός του Νάμπουτ στον ώμο. Ο παίκτης αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο και θα χάσει το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.