Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα Πέμπτη να μπει τέλος στους χωρισμούς των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, επισημαίνοντας ότι η «σκληρότητα» αυτής της πρακτικής αντίκειται στις αμερικανικές αξίες.

«Οταν βλέπει κανείς σε πραγματικό χρόνο αυτές τις οικογένειες να διαλύονται, του έρχεται στο νου το πολύ απλό ερώτημα: είμαστε άραγε έθνος που αποδέχεται τη σκληρότητα ν’ αρπάζουν παιδιά από την αγκαλιά των γονιών τους ή είμαστε έθνος που προσδίδει σημασία στις οικογένειες, που εργάζεται να τις κρατήσει ενωμένες;» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Μισέλ: «Η αλήθεια ξεπερνά τα κόμματα»

«Το να βρούμε τρόπο να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες – να επιδεικνύουμε επαρκώς το μεγαλείο και τη σοφία προκειμένου να κάνουμε τους άλλους να σέβονται τους νόμους μας και ταυτόχρονα να είμαστε πιστοί στις αξίες μας, αποτελεί κομμάτι όσων μας κάνουν Αμερικάνους» τόνισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην 20η Ιουλίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

Από την πλευρά της, η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα έκανε retweet τις δηλώσεις της άλλης Πρώτης Κυρίας, της Λόρα Μπους, που εξέφρασε τη δυσφορία της απέναντι σ’ αυτή την πολιτική.

«Μερικές φορές η αλήθεια ξεπερνά τα κόμματα» έγραψε η Μισέλ Ομπάμα, αναφερόμενη στις δηλώσεις της Λόρα Μπους, η οποία τη Δευτέρα χαρακτήρισε την πολιτική της μηδενικής ανοχής «σκληρή» και «ανήθικη».