Ο Εκτορ Κούπερ αναμένεται να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Αιγύπτου μετά το τέλος του Μουντιάλ, καθώς σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, υπάρχει αρκετή γκρίνια για τις επιλογές του στο ματς με τη Ρωσία.

«Το αν θα μείνω ή όχι είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμένα» απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Αν οι υπεύθυνοι δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από αυτά που έχω κάνει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα φύγω».

Ο 62χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Αιγύπτου από το 2015 και δημιουργησε μια ομάδα με αξιόπιστη άμυνα. Ωστόσο στο ματς με τη Ρωσία δέχτηκε τρία γκολ στο β’ μέρος.

«Είχαμε ένα καλό α’ μέρος. Ομως για 10-15 λεπτά κάναμε πολλά λάθη, δεν αμυνθήκαμε καλά, με αποτέλεσμα να χάσουμε. Δεν νομίζω ότι ήταν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Δυστυχώς, λάθη συμβαίνουν» πρόσθεσε.

Ο Κούπερ είπε επίσης ότι ο τραυματισμός του Σαλάχ και η απουσία του από την προετοιμασία αποσυντόνισε την ομάδα: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα. Ανησυχήσαμε όταν τραυματίστηκε και δεν θα μπορούσαμε να τον έχουμε μαζί μας στην προετοιμασία. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, καθώς η βασική μας προτεραιότητα ήταν να τον έχουμε υγιή μαζί μας. Πάντα συζητούσαμε με την ιατρική ομάδα και τον ίδιο για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».