Ο προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, κάλεσε τους οπαδούς να σταματήσουν να κατηγορούν τον Λιονέλ Μέσι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, αλλά να εκτιμούν όλα όσα έχει προσφέρει στην Εθνική τα τελευταία χρόνια.

«Οταν η Αργεντινή δεν νικάει, όλες οι ευθύνες πέφτουν στον Μέσι. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος», είπε ο Σαμπάολι με αφορμή το αποψινό ματς με την Κροατία στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

«Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που δεν νικήσαμε την Ισλανδία. Είμαστε τόσοι άνθρωποι στην αποστολή. Η ομάδα πρέπει να είναι ενωμένη και στα καλά αλλά και στα άσχημα», πρόσθεσε.

Η Σέλια Μέσι, μητέρα του Λιονέλ, έκανε τη δική της παρέμβαση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος στην Αργεντινή. «Τον βλέπουμε να υποφέρει και να κλαίει μερικές φορές. Είναι ο πρώτος που θέλει να φέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή. Το όνειρό του είναι να κατακτήσει το τρόπαιο», είπε η Σέλια Μέσι. «Αυτό που του είπα είναι να κάνει αυτό που ξέρει, για να το απολαύσει. Να παίξει όπως όταν άρχισε το ποδόσφαιρο και να ξέρει ότι η οικογένειά του τον στηρίζει».

Ο Σαμπάολι είπε και κάτι άλλο: «Οταν μαρκάρουν δύο και τρεις παίκτες του αντιπάλου τον Μέσι, κάποιοι άλλοι μένουν ελεύθεροι. Αυτό λοιπόν πρέπει να το εκμεταλλευτούμε». Ο τεχνικός της Αργεντινής ζήτησε επίσης να σταματήσει η σύγκριση του Μέσι με τον Μαραντόνα. «Είναι διαφορετικοί παίκτες. Με τον Μέσι η Αργεντινή έχει χάσει ελάχιστες φορές. Είναι κι αυτός ένας εθνικός ήρωας, όπως ο Ντιέγκο».

Ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, είπε πως θα ζητήσει πληροφορίες από τον Ράκιτιτς, συμπαίκτη του Μέσι στην Μπαρτσελόνα. «Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να τον σταματήσεις. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Ομως, αν ένας τόσο σημαντικός παίκτης μπορεί να καταφέρει ένα αποτέλεσμα, μία σπουδαία ομάδα μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά καλύτερα. Σίγουρα θα μπούμε στο γήπεδο με λιγότερο άγχος από την Αργεντινή».

«Γνωστοί» και «πρωτάρηδες»

Για τον 3ο όμιλο, η Γαλλία αντιμετωπίζει στο Εκατερίνμπουργκ το Περού. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ νίκησε δύσκολα 2-1 την Αυστραλία, ενώ το Περού ηττήθηκε από τη Δανία 1-0. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, στο αρχικό σχήμα μπορεί να έχει θέση ο Ζιρού αντί του Ντεμπελέ. Ο γάλλος επιθετικός θυμήθηκε το φιλικό της Γαλλίας με την Κολομβία τον περασμένο Μάρτιο. «Το παιχνίδι τους είναι περίπου το ίδιο. Ετσι, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε» σχολίασε ο Ζιρού.

«Η Γαλλία είναι μία ομάδα που μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου καθώς μπορεί να προσαρμοστεί στο παιχνίδι κάθε αντιπάλου», είπε ο τεχνικός του Περού, Ρικάρντο Γκαρέκα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Δανία αντιμετωπίζει στη Σαμάρα την Αυστραλία. «Δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση στο ματς με το Περού. Ωστόσο δεν είναι πάντα απαραίτητο όταν νικάς να παίζεις και εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ηταν όμως θετικό ότι πήραμε τη νίκη χωρίς σπουδαία απόδοση», είπε ο Κρίστιαν Ερικσεν.

«Η απόδοσή μας κόντρα στη Γαλλία μάς έδωσε αυτοπεποίθηση. Κι αυτό ακριβώς θα μας βοηθήσει στο ματς με τη Δανία» είπε ο προπονητής της Αυστραλίας, Μπερτ Φαν Μαρβάικ. Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο Μουντιάλ. Στο τελευταίο μεταξύ τους φιλικό, τον Ιούνιο του 2012, η Δανία νίκησε 2-0.