Στην πρώτη θέση των κρατήσεων των ταξιδιωτών που επιλέγουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους μέσω της TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου παγκοσμίως, βρίσκεται φέτος η Κρήτη!

Ειδικότερα, οι Βορειοευρωπαίοι ετοιμάζουν ήδη τα μαγιό τους με κατεύθυνση το νότο και τους δημοφιλείς μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς, όπου η Ελλάδα ξεχωρίζει, συγκεντρώνοντας μεγάλο μέρος των προτιμήσεών τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της TUI, η Ισπανία κατατάσσεται πρώτη στις κρατήσεις διακοπών των Ευρωπαίων, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα. Την κορυφαία πεντάδα στη συνολική κατάταξη του ομίλου TUI συμπληρώνουν η Ιταλία, η Κύπρος και η Τουρκία, η οποία «επιστρέφει» δυναμικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες και περιοχές της TUI βρίσκονται στη Μεσόγειο, ενώ οι δύο από τους πέντε κορυφαίους επί μέρους προορισμούς βρίσκονται στην Ελλάδα!
Συγκεκριμένα, κατά τη φετινή τουριστική περίοδο η Κρήτη αποτελεί παγκοσμίως την κορυφαία επιλογή των επισκεπτών της TUI από όλες τις χώρες προέλευσης! Την πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνουν η Μαγιόρκα, η Αττάλεια, η Ρόδος και η Λάρνακα.

Παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επιλέγουν κατά κύριο λόγο Μεσογειακούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές , παρατηρούνται διαφοροποιήσεις ως προς τις προτιμήσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν έκπληξη. Για παράδειγμα, μεταξύ των Γερμανών παραθεριστών, παρατηρείται ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Ενώ οι Γερμανοί τουρίστες εξακολουθούν να προτιμούν την Ισπανία και την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιλέγουν επίσης συχνά προορισμούς που βρίσκονται εντός της χώρας τους. Αυτό, τους καθιστά τη μόνη χώρα προέλευσης που τοποθετείται ταυτόχρονα ως ένας από τους πέντε πρώτους προορισμούς για το καλοκαίρι.

Πάντως, οι Γερμανοί πελάτες του ομίλου της TUI κατατάσσουν τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω ως έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Δηλαδή, τρεις από τους πέντε επικρατέστερους προορισμούς των Γερμανών βρίσκονται στην Ελλάδα.
Επίσης, η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στη Βόρεια Ευρώπη, καθώς είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός διακοπών για τους Νορβηγούς, τους Σουηδούς, τους Δανούς και τους Φινλανδούς, αλλά και για τους Πολωνούς και τους Γάλλους.

Το ίδιο ισχύει για τους πελάτες της TUI από την Αυστρία, οι οποίοι επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κυρίως την Κρήτη και τη Ρόδο. Αντίθετα, οι Βρετανοί, οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί προτιμούν την Ισπανία. Η Μαγιόρκα, η Τενερίφη και η Ίμπιζα είναι τα τρία ισπανικά νησιά που αποτελούν τους πρώτους σε προτίμηση προορισμούς των Βρετανών και Ιρλανδών.

Πάντως, τόσο οι Ολλανδοί όσο και οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν και μακρινούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Για παράδειγμα, οι Ολλανδοί φαίνεται να επιλέγουν για τις φετινές διακοπές τους το νησί Κουρασάο της Καραϊβικής, ενώ οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί το Κανκούν στο Μεξικό.

Η αγαπημένη χώρα των Γάλλων είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, με το Παλέρμο της Σικελίας να κατατάσσεται πρώτο στην πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών.

«Η κατάταξη των προτιμήσεων των πελατών της TUI για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο αναδεικνύει την αναβάθμιση της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης», λέει ο περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Experiences, κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος και προσθέτει: «Σε επτά από δώδεκα αγορές προέλευσης πελατών της TUI στην Ευρώπη, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση – ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες. Μάλιστα, η Κρήτη είναι φέτος συνολικά ο πιο δημοφιλής προορισμός της TUI παγκοσμίως. Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών προσπαθειών της TUI στην Ελλάδα και της στενής εταιρικής σχέσης της με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες και φορείς».