Δεν είναι και άσχημο το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, είχαμε γκολ σε όλα τα (16) παιχνίδια, κάτι σπάνιο.

Διότι συνήθως στις πρεμιέρες όλες οι ομάδες είναι επιφυλακτικές και κοιτούν περισσότερο να μη χάσουν, οπότε τα 0-0 είναι πολύ συνηθισμένα.

Η χαρά των φιλάθλων λοιπόν, με καλό ποδόσφαιρο γενικά, συναρπαστικά ματς (για ομίλους) όπως το 3-3 της Πορτογαλίας με την Ισπανία και ένα κάρο εκπλήξεις.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία (ως Δυτική πριν από το 1990) ξεκίνησε με ήττα στους ομίλους, η Βραζιλία δεν άρχισε νικηφόρα Μουντιάλ έπειτα από 40 χρόνια και η Αργεντινή σκόνταψε στην Ισλανδία, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστικότερη.

Μην ξεχνάμε και τις δύσκολες νίκες της Γαλλίας και της Αγγλίας στο φινάλε των αγώνων τους με Αυστραλία και Τυνησία, αλλά και το… μπουρλότο που έβαλαν με το καλησπέρα στον 8ο όμιλο Ιαπωνία και Σενεγάλη, που από αουτσάιντερ θα παλέψουν στο μεταξύ τους παιχνίδι για την πρόκριση και γιατί όχι ακόμα και την πρωτιά του ομίλου για τον νικητή!

Το VAR που πρωτοεμφανίζεται σε μεγάλη διοργάνωση έχει τον δικό του ρόλο, καθώς ο «μικρότερος» νιώθει ότι κάποιο «μάτι» από ψηλά (για την ακρίβεια είναι χαμηλά, στην αίθουσα με τις οθόνες όπου κάθονται οι διαιτητές) δεν θα επιτρέψει την αδικία που ήταν πιο εύκολο να περάσει απαρατήρητη και συνάμα ατιμώρητη σε παλαιότερες διοργανώσεις.

Οπως και να έχει, εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, είναι λογικό να περιμένουμε πολύ περισσότερα όσο η διοργάνωση προχωράει. Και τα φαβορί μπορεί να αγκομαχούν, αλλά πολύ δύσκολα για μία ακόμα φορά κάποιο από αυτά δεν θα φτάσει ώς το φινάλε και τον τίτλο.

Εκτός εάν οι φιλόδοξοι σφετεριστές του θρόνου αποδειχθούν συνεπείς μέχρι το φινάλε και δεν περιοριστούν σε κάποιες εντυπωσιακές νίκες-πυροτεχνήματα.