«Βέλγος» ετοιμάζεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες ο Ογκνιέν Βράνιες καθώς η ΑΕΚ και η Αντερλεχτ κατέληξαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταγραφή του. Η Ενωση θα καρπωθεί ένα ποσό που θα φτάνει στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο deal περιλαμβάνεται και ένα επιπλέον ποσό στην περίπτωση που οι Βέλγοι προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, η Ενωση έθεσε και ρήτρα για την περίπτωση που άλλη ελληνική ομάδα αποκτήσει στο μέλλον τον βόσνιο στόπερ, η οποία φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια εξαιρετική συμφωνία από μεριάς ΑΕΚ που βάζει στα ταμεία της ένα υψηλό ποσό για έναν παίκτη που αποκτήθηκε ως ελεύθερος πριν ενάμιση χρόνο και παράλληλα… μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Σίγουρα ο Βράνιες αποτέλεσε βασική μονάδα της Ενωσης στην πορεία προς τον τίτλο προσφέροντας πολλά. Με την απώλειά του αγωνιστικά να κοστίζει.

Σπουδαίο ντιλ

Από την άλλη ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι καταφέρνουν να μοσχοπουλήσουν έναν ποδοσφαιριστή με προβληματικό χαρακτήρα, που πολλές φορές δημιούργησε ζητήματα εντός των αποδυτηρίων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τις δύο φορές που κόντεψε να έρθει στα χέρια με τον Μανόλο Χιμένεθ ή το αντάρτικο που σήκωσε τον Γενάρη, απουσιάζοντας χωρίς δικαιολογία από τα Σπάτα, λόγω της άρνησης της ΑΕΚ να τον παραχωρήσει.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Ενωση έκανε ένα super deal, αποκτώντας παράλληλα ευχέρεια στο μεταγραφικό παζάρι. Με το συγκεκριμένο ποσό που θα εισπράξει για τον Βράνιες από την Αντερλεχτ μπορεί με άνεση να κάνει 3-4 ποιοτικές κινήσεις, ενισχύοντας το ρόστερ σε θέσεις που πονάει. Μεταξύ των οποίων είναι πλέον και η άμυνα.