Την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού θα πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ για να αποκλείσει την πιο συνεπή ομάδα του ελβετικού ποδοσφαίρου, τη Βασιλεία, την οποία θα υποδεχτεί 24 ή 25 Ιουλίου στην Τούμπα και θα δώσει τον επαναληπτικό στις 31 Ιουλίου ή 1 Αυγούστου στην Ελβετία.

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ στέλνει τον κυπελλούχο Ελλάδας στην Ελβετία για τρίτη φορά στην ιστορία του (έχει αποκλείσει τη Γκρασχόπερς και έχει αποκλειστεί από τη Σερβέτ) και κόντρα σε ένα δικό του παιδί, τον 19χρονο Κωνσταντίνο Δημητρίου, που οι Ελβετοί απέκτησαν πριν από έναν μήνα από τον ΠΑΟΚ!

«Ξέραμε από την αρχή ότι ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου μας, ο οποίος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήταν δύσκολος. Η Βασιλεία είναι μία πολύ καλή ομάδα, όμως πολύ καλή ομάδα είναι και ο ΠΑΟΚ. Θα μπούμε στο γήπεδο για να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση» τόνισε ο Δημήτρης Πέλκας για την κλήρωση.

Επειτα από 7 χρόνια η Βασιλεία εκθρονίστηκε από την κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος από τη Γιουνγκ Μπόις, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε στις «16» από τον όμιλο μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι (0-4 και 2-1).

«Δύσκολη αποστολή»

Από την πλευρά των Ελβετών, ο προπονητής τους Ράφαελ Βίκι παραδέχτηκε ότι περιμένει την ομάδα του δύσκολη αποστολή.

«Ηταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δεν θα υπήρχε εύκολος αντίπαλος. Εμείς θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League και πρέπει να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο στο δρόμο μας. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα πάνω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του αντιπάλου μας.

Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες από διαφορετικές χώρες που έχουν παραστάσεις από μεγάλους αγώνες. Ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια και θα είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, που θέλουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη Βασιλεία βρίσκεται και ένα από τα νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο 19χρονος στόπερ Κωνσταντίνος Δημητρίου, τον οποίο οι Ελβετοί απέκτησαν πριν από 40 μέρες από το φυτώριο του ΠΑΟΚ! Με ένα ποσό 300.000 ευρώ στην ελληνική ομάδα και 800.000 ευρώ στον νεαρό ποδοσφαιριστή για τετραετές συμβόλαιο, που δεν μπορούσε να βρει (με τέτοια ποσά) στα ελληνικά δεδομένα στην παρούσα φάση.