Καταψηφίζοντας στην ελληνική Βουλή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μπαίνει θέμα δεδηλωμένης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Η θέση των ΑΝΕΛ παραμένει σταθερή και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και σημείωσε πως αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ δε θα τη δώσουν.

Ο κ. Σγουρίδης παράλληλα αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με υπογραφή της συμφωνίας απο την κυβέρνηση γιατί υπήρχαν ανταλλάγματα στα θέματα της οικονομίας, το χρέος και τις συντάξεις, είπε ότι έγιναν κάποιες συζητήσεις στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, «σε ένα πηγαδάκι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πάντως πως εξετάστηκαν όλα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μπήκαν όλα στη ζυγαριά, εκτός από το θέμα της πρότασης μομφής στον κ Κοτζιά.

Όπως είπε ακόμα η παράταξη του ζήτησε δημοψήφισμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να το προκαλέσει, για αυτό ζητούν αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στην σχετική ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή, για να πάρει – όπως είπε – όλος ο πολιτικός κόσμος την ευθύνη.