Το Ωδείο Αθηνών φιλοξενεί από σήμερα την εικαστική διοργάνωση της Art Athina. Το αρχιτεκτονικό κτίριο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου είχε στεγάσει τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ, την έκθεση «Αβυσσος» του οργανισμού ΝΕΟΝ, καθώς και τμήμα των εκθέσεων της documenta 14. Και σε αυτόν τον εικαστικό χαρακτήρα του Ωδείου επενδύει και η 23η διοργάνωση της Art Athina για το νέο της ξεκίνημα τόσο από άποψη χώρου όσο και θεματικού εμπλουτισμού.

Η έκθεση των έργων τέχνης αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων του προγράμματος, που επιμελήθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια Σταματία Δημητρακοπούλου, περιλαμβάνει τη συμμετοχή 53 γκαλερί από την Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί έως την Κυριακή (με εισιτήριο εισόδου 8 ευρώ) την 23η Art Athina, στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνονται και περφόρμανς καλλιτεχνών.Επίσης αποκτά δικό της πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας, δημιουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνέργεια με το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετεί χρηματικό βραβείο (αξίας 10.000 ευρώ) σε συνεργασία με το Copelouzos Family Art Museum που θα απονέμεται σε έλληνα καλλιτέχνη της Art Athina για το σύνολο του έργου του. Ο πρώτος νικητής είναι ο ζωγράφος Χρήστος Μπουρονίκος, του οποίου η δουλειά παρουσιάζεται στο περίπτερο της γκαλερί «7».

Στον εξωτερικό χώρο του Ωδείου μια εγκατάσταση από μπλε αντικείμενα-καθίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένη από το νεοϋορκέζικο designstudio των Ελένης Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη δίνοντας στο κοινό το μήνυμα της Art Athina για την έμφαση που δίνει στο ντιζάιν. Οπως και το αφιέρωμα στο ιταλικό και σουηδικό μοντερνιστικό ντιζάιν που συνεχίζεται στο εσωτερικό του κτιρίου. Τα βίντεο αρτ της Ολλανδής Ρίνεκε Ντίκστρα και της Σουηδής Νάταλι Ντζάρμπεργκ (σε συνεργασία με το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ) επιλέχθηκαν για να παρουσιαστούν στους ημιτελείς χώρους του Ωδείου.