Θα σας μεταφέρω τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες που γίνονται τούτες τις ημέρες ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (βουλευτές και πρώην υπουργούς) για την τύχη της κυβέρνησης μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως για την τύχη του συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα Πάνου Καμμένου, τώρα που το κόμμα του άρχισε να εξαερώνεται και τα στελέχη να αποχωρούν ομαδικώς.

Προτού σας δώσω τις δύο ημερομηνίες ορόσημο, σας ενημερώνω ότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε συμπάθησαν αυτή την ετερόκλητη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ και ειδικότερα τη συνεργασία του Πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο.

Η συμπεριφορά του, τα λόγια του, οι πράξεις του και ο χαρακτήρας του, δεν συνάδουν, έλεγαν, με το αριστερό πνεύμα. Αλλά η δίψα τους για εξουσία και για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους ανάγκασαν να τον ανεχτούν. Εως πότε όμως ;

Τώρα λοιπόν μ΄όλα αυτά που συνέβησαν με τη συζήτηση στη Βουλή για τη ψήφο δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και την περίεργη στάση που πήρε σ΄αυτην ο Πάνος Καμμένος, οι συριζαίοι συνομιλητές δίνουν δύο ημερομηνίες:

Η πρώτη αφορά την 21η Αυγούστου με την υπενθύμιση ότι τότε καταργείται και το μνημόνιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Εάν, λένε, λάβει κανείς υπόψη ότι η συμμαχία Τσίπρα- Καμμένου (έτσι όπως διαφημίστηκε) έγινε για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, τότε λήγει αυτομάτως και η συνεργασία των δύο ανδρών καθώς και των κομμάτων τους.

Η δεύτερη αφορά την 11η Ιουλίου 2018. Τότε θα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία και θα απευθύνει πρόσκληση ένταξης στα Σκόπια (ή στη «Βόρεια Μακεδονία» όπως συμφώνησαν να την λένε οι Τσίπρας και Ζάεφ).

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα κάνει ο κ. Καμμένος; Θα μείνει στην Αθήνα και θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό ο Φώτης Κουβέλης; Ή θα πάει και θα πει ότι δεν συμφωνεί με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά όμως συμφωνεί σ΄αυτό ο Πρωθυπουργός;

Αν συμβεί το πρώτο, δηλαδή παραχωρήσει τη θέση του στον αναπληρωτή υπουργό του, τότε δημιουργείται πολιτικό θέμα. Οπως επίσης δημιουργείται θέμα εάν συμβεί και το δεύτερο!