Ο Τζόζεφ Σαμάν (Joseph Samaan), πρόεδρος και ιδιοκτήτης του διεθνούς ακτινοβολίας Tanweer Group, χαμογελούσε απόλυτα ικανοποιημένος λίγο προτού η βραδιά φθάσει στο τέλος της. «Ξέρεις με τι μοιάζει η Ελλάδα;» με ρώτησε. «Με μια πολύ γοητευτική γυναίκα, η οποία είναι κάποιες φορές κάπως… κακομαθημένη!» επισήμανε. Μερικά λεπτά πριν είχα ρωτήσει τον λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, από τους πλέον σημαντικούς επενδυτές στον χώρο της Εβδομης Τέχνης, για ποιον λόγο επιμένει να έχει ως μόνιμο τόπο διαμονής τη χώρα μας. Ισχυρός, international επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους διανομής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, πασίγνωστων κινηματογραφικών αιθουσών (όπως τα Town Cinemas SA, στο οποίο ανήκει και το Cinepolis στη Γλυφάδα), έχει επιλέξει να κατοικεί μαζί με τη σύζυγό του Μαζντ σημαντικό μέρος του χρόνου στη χώρα μας.

Ο Τζόζεφ και η Μαζντ Σαμάν υποδέχθηκαν λοιπόν τους φίλους τους στον κινηματογράφο «Αίγλη» του Ζαππείου με αφορμή την πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας «Η Συμμορία των 8» (Ocean’s 8). Μια ταινία δράσης σε σκηνοθεσία Γκάρι Ρος, οκτώ διάσημες γοητευτικές γυναίκες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τη σφραγίδα της Tanweer που ίδρυσε το 2007 ο πολυπράγμων Τζόζεφ Σαμάν.

Η πρεμιέρα, οι super stars…

Αρκετοί από τους προσκεκλημένους του κ. Σαμάν (από το 2012 ο διεθνής επιχειρηματίας άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά σε Ελλάδα και Κύπρο στους τομείς της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής) ανησύχησαν όταν προχθές το μεσημέρι ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας. Πίστεψαν ότι ο θερινός κινηματογράφος «Αίγλη» (Cine Αίγλη), μια μικρή όαση στο κέντρο της πόλης, θα ήταν δύσκολο να λειτουργήσει το βράδυ της Δευτέρας.

Τελικά όλα κύλησαν άψογα. Ο χώρος του σινεμά αλλά και οι υπόλοιποι γύρω από το Ζάππειο είχαν «στεγνώσει» μετά τη φοβερή νεροποντή. Οι προσκεκλημένοι, μία περίπου ώρα προτού παρακολουθήσουν την ταινία, «πέρασαν» σε διπλανή αίθουσα. Εκεί όπου τους περίμενε ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας. Ο designer είχε ντύσει, ως γνωστόν, μία από τις πρωταγωνίστριες του φιλμ, την ταλαντούχα, συμπαθέστατη Μίντι Κάλινγκ για το ΜΕΤ GALA. Με την ευκαιρία της πρεμιέρας της ταινίας «Η Συμμορία των 8» στην Ελλάδα, ο κ. Ζούλιας πραγματοποίησε ένα fashion show με τα βραδινά του φορέματα, ανάμεσα στα οποία υπήρχε βέβαια και αυτό της Μίντι. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας με τις οκτώ πρωταγωνίστριες, Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Ριάνα, Ελενα Μπόναμ-Κάρτερ, Σάρα Πόλσον, Awkwafina και βέβαια τη Μίντι Κάλινγκ να κλέβουν την παράσταση…

Στην αθηναϊκή πρεμιέρα έδωσαν το «παρών» η Ράνια Σ. Χούρη, η Λούλου Ζέιν, το ζεύγος Γιώργου Αποστολόπουλου, η Χαρά Τ. Χούρη, ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου κ.ά.
Η Κέιτ Μπλάνσετ και το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Η ταινία «Η Συμμορία των 8», με κάποιες προσωπικότητες να έχουν φθάσει από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν την αθηναϊκή πρεμιέρα, μου «χάρισε» την ευκαιρία να θυμηθώ αγαπημένους χώρους στη Νέα Υόρκη. Το περίφημο «βασίλειο» του ακριβού shopping Bergdorf Goodman, το Μητροπολιτικό Μουσείο, τα βιβλιοπωλεία Assouline και βέβαια τους εμβληματικούς χώρους του κοσμηματοπωλείου Cartier (το πανάκριβο κολιέ του οίκου, το Τουσάν, κατόρθωσαν τελικά να κλέψουν οι οκτώ πρωταγωνίστριες) στο Μανχάταν. Η Κέιτ Μπλάνσετ με άφησε… άφωνη και πάλι με τις υπέροχες στυλιστικές επιλογές της.

Πολύ κοντά, στην Ηρώδου Αττικού και στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας της Ινδίας Ραμ Ναθ Κοβίντ, ο οποίος ως γνωστόν, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα…