Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής όταν ομάδα διαδηλωτών που αντιδρούν στη συμφωνία επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ 25 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

Περίπου στις 9 το βραδύ, και για τέσσερις ώρες, περίπου 3.000 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της συμφωνίας πετούσαν πέτρες και βεγγαλικά στην αστυνομία, η οποία για να τους απομακρύνει έκανε χρήση χημικών και αντέδρασε βίαια. Συγκεντρώσεις γίνονταν κάθε βράδυ έξω από το σκοπιανό κοινοβούλιο, ωστόσο ήταν μικρές. Το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στα Σκόπια, που αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από της Κυριακής, καθώς θα λάβουν μέρος ομογενείς οι οποίοι αντιτίθενται σφόδρα στη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων. 

Η κοινή γνώμη στη γείτονα φαίνεται ότι είναι διχασμένη, με πολλούς Σκοπιανούς να τάσσονται υπέρ της συμφωνίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, με άλλους να δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι και κάποιους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί.

Χθες το μεσιμέρι διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ζάεφ και της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε και στο Μοναστήρι, κυρίως από οπαδούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, με τον πρόεδρο του κόμματος Χρίστιαν Μικόφσι να κάνει λόγο για «μεγάλη προδοσία». «Δεν θα στηρίξουμε την αλλαγή του συντάγματος» διαμηνύει το κόμμα.