Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος συνελήφθη το πρωί, μετά από τρεις ημέρες ερευνών, στην περιοχή της Πεντέλης.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ενώ ο δικηγόρος του έκανε λόγο για ατυχή επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης του θυμικού.

Υποστήριξε δε ότι η φρασεολογία του κατηγορούμενου προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. «Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι ο Μπαρμπαρούσης ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία λέγοντας πως προχώρησε στη σύλληψη κατ΄εκτέλεση σχετικού εντάλματος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καλέσει το Στρατό σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής, στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του και διέφυγε στο Αγρίνιο, από όπου και κατάγεται.

Ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να χρησιμοποίησε παράδρομους της Εθνικής και κατευθύνθηκε από ορεινή Ναυπακτία προς Αθήνα προκειμένου να ξεφύγει από τα αστυνομικά μπλόκα και τις δυνάμεις της αστυνομίας που τον αναζητούσαν ώστε να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης.