Το τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια των Νικ Καλάθη, Ιαν Βουγιούκα και Τζέιμς Γκιστ αυτή τη φορά σηκώθηκε πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά.

Λες και οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να το φτάσουν μέχρι τον ουρανό… Για να το αγγίξει ο εμβληματικός ηγέτης του Τριφυλλιού εδώ και δεκαετίες, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος πλέον καμαρώνει την ομάδα της καρδιάς του από τον Παράδεισο.

Τραγική φιγούρα, ο αδελφός του Θανάσης Γιαννακόπουλος που σε λιγότερο από δύο μήνες έχασε και τα δύο πολυαγαπημένα του αδέλφια, τον Κώστα και τον Παύλο, με τον οποίο δεν ήταν απλά δεμένοι, αλλά μια γροθιά από πιτσιρίκια όταν βγήκαν στους δρόμους από το πρωί ώς το βράδυ και μετέτρεψαν το φαρμακείο του πατέρα τους σε αυτοκρατορία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, θέλω να αφιερώσω το πρωτάθλημα καταλαβαίνετε όλοι σε ποιον. Ενα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές που πήραν αυτό το πρωτάθλημα. Θέλω να θυμούνται όλοι οι φίλαθλοι τον Παύλο για αυτά που έκανε. Ενα μεγάλο ευχαριστώ» είπε δακρυσμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που λύγισε στο φινάλε του αγώνα και ξέσπασε σε λυγμούς, όπως και αργότερα στα αποδυτήρια, όπου δέχτηκε την αγκαλιά του ανιψιού του, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που και αυτός είχε το πένθος για την απώλεια του πατέρα του, αλλά εκείνη τη στιγμή καταλάβαινε την ανάγκη της συμπαράστασης που είχε ο θείος του.

Η αγκαλιά του Σπανούλη

Τον οποίο –ίσως στη πιο δυνατή σκηνή των τελικών –αγκάλιασε στο γήπεδο αμέσως μετά τη λήξη του τελικού ο άλλοτε παίκτης της ομάδας του, Βασίλης Σπανούλης και είχαν έναν σύντομο διάλογο.

Η απονομή ήταν λιτή στη μνήμη του Παύλου, με τον γιο του Δημήτρη την ώρα που σήκωσε το τρόπαιο να δείχνει ψηλά στον ουρανό.

Η χρονιά τελείωσε με τίτλο για τους Πράσινους και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε κρατώντας μια σαμπάνια και φορώντας γυαλιά του σκι ενώ τον μιμήθηκε ο Μάικ Τζέιμς με κανονική μάσκα (!) που από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ένα μισθό πρόστιμο, καθώς ήταν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να χάσει αυτόν τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Ο Νικ Καλάθης κρατούσε από το χέρι το γιο του πηγαίνοντας στην απονομή, ενώ στο γήπεδο ήταν και τα αδέλφια του Θανάση Αντετοκούνμπο, με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού μάλιστα, Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λέει στον άσο των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Σε λίγα χρόνια σε βλέπω και σένα εδώ»!

Ο Τσάβι Πασκουάλ, φανερά ικανοποιημένος, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του: «Τους αξίζουν. Κάναμε μια καλή σεζόν, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Να τους συγχαρώ για τη δουλειά τους όλη τη σεζόν και στην Ευρωλίγκα, άσχετα αν δεν πήγαμε στο Φάιναλ Φορ. Εδειξε πως η δουλειά που κάναμε ήταν πολύ καλή. Να συγχαρώ επίσης την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους κάναμε περήφανους. Και φυσικά πώς να μη συγχαρώ τον απίστευτο κόσμο μας, μάς έχει βοηθήσει πολύ στα παιχνίδια» είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που στάθηκε ιδιαίτερα και στον Νίκο Παππά, τον mvp ουσιαστικά του τελικού που άλλαξε όλο τον ρυθμό: «Σήμερα ήταν ένας παίκτης πολύ σημαντικός για εμάς. Μας βοήθησε πολύ, έκανε ένα πλήρες παιχνίδι. Κάποιες φορές αναγκάζεσαι να θυσιάζεις πράγματα σε σειρές πλέι οφ».

Οσο για το μέλλον είπε: «Οπως πάντα, ύστερα από κάθε πρωτάθλημα, πρέπει να έρθουν κάποιες μέρες που θα σκεφτούμε, ατομικά και ομαδικά. Θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και μετά να σκεφτούμε το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε».