Στην τελική ευθεία για τη μεταγραφή του εξτρέμ βρίσκεται η ΑΕΚ, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ανθρώπους της Ενωσης να προχωρούν τις επαφές με τους παίκτες που έχουν στη λίστα τους. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η ΑΕΚ έχει καταλήξει σε 2+1 περιπτώσεις ακραίων, που δουλεύονται προσεκτικά με στόχο κάποια εξ αυτών να ολοκληρωθεί. Ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να έχει έρθει για τα καλά στο προσκήνιο η περίπτωση του Τεό Μπογκοντά. Του 23χρονου βέλγου εξτρέμ που ανήκει στη Θέλτα και ολοκλήρωσε τη σεζόν ως δανεικός στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πρόκειται για έναν παίκτη που αρέσει πολύ στον τεχνικό της ΑΕΚ και εκτιμάται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Μπογκοντά έχει συμβόλαιο με τη Θέλτα για έναν ακόμα χρόνο, ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται από την ισπανική ομάδα. Η οποία είναι πιθανό ακόμα και να τον αποδεσμεύσει, διατηρώντας κάποιο ποσοστό μεταπώλησης. Αυτή τη συγκυρία θέλει να εκμεταλλευθεί η ΑΕΚ που παρακολουθεί στενά τα δεδομένα της υπόθεσης, ετοιμάζοντας την κίνησή της.

Πέραν του Μπογκοντά, στην ατζέντα του Δικεφάλου βρίσκεται και ο Φεντερίκο Καρντάμπια της Λα Κορούνια, που επίσης είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά και ένας ακόμα στόχος το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα διαρρεύσει.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ έχει βάλει για τα καλά μπροστά το θέμα του εξτρέμ, στοχεύοντας στο να το τελειώσει σύντομα. Προκειμένου να έχει από εκεί και έπειτα το περιθώριο και την άνεση να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις που την απασχολούν.

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Βράνιες

Ακόμα και εντός της ημέρας είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του Ογκνιεν Βράνιες στην Αντερλεχτ. Οι Βέλγοι έχουν ανεβάσει κατά πολύ την προσφορά τους προς την ΑΕΚ, πλησιάζοντας τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που φαίνεται να καλύπτουν την Ενωση, η οποία επιθυμεί να μπουν και κάποιοι επιπλέον όροι στη συμφωνία. Οπως για παράδειγμα ο ορισμός μιας ρήτρας, στην περίπτωση που κάποια άλλη ελληνική ομάδα επιχειρήσει να αποκτήσει τον Βράνιες. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ομάδων έχουν μπει στο τελικό στάδιο και όλα δείχνουν ότι σύντομα ο βόσνιος στόπερ θα γίνει κάτοικος Βρυξελλών.