Οι γυναίκες ήταν πραγματικά πολύ όμορφες. Κάποιοι οι οποίοι τις «συνάντησαν» να κυκλοφορούν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, σε ροζ χρώματα και περίτεχνα χρυσά κεντήματα στα μανίκια, πίστεψαν ότι πρόκειται για σταρ του Bollywood. Οι νεαρές όμως κυρίες αποτελούσαν μέλη της πολυμελούς συνοδείας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ινδίας Ραμ Ναθ Κοβίντ. Ο κ. Κοβίντ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα (χθες και σήμερα) έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η συνοδεία του ινδού επισήμου είχε φθάσει νωρίτερα (μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε) στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με σκοπό να προετοιμάσει, σε συνεργασία πάντα με την ελληνική πλευρά, την επίσκεψη. Το lobby της ιστορικής μονάδας φιλοξενίας στην πλατεία Συντάγματος, τα ασανσέρ, τα εστιατόρια, είχαν γεμίσει από Ινδούς με παραδοσιακές στολές. Η αλήθεια είναι ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου έχει συνηθίσει τις επισκέψεις ανθρώπων από τη μακρινή χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι Ινδοί επιλέγουν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Η πρωτεύουσα αποτελεί τις περισσότερες φορές ενδιάμεσο προορισμό προτού αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά. Αρκετοί από αυτούς οι οποίοι ανήκουν στην ανώτερη και ανώτατη κοινωνική τάξη (η Ινδία των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων κατοίκων έχει δημιουργήσει μια νέα, ισχυρή τάξη μεγιστάνων) διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, ξοδεύοντας πολλά χρήματα.

Η διαμονή σε ξενοδοχεία, τα extra χρήματα που ξοδεύουν μέσα σε αυτές και οι επισκέψεις «μεγατόνων» με τις πλατινένιες και «μαύρες» πιστωτικές κάρτες σε exclusive boutiques και κοσμηματοπωλεία στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και το Κολωνάκι… Οι Ινδές της νέας γενιάς είναι λεπτές και διαθέτουν υπέροχη επιδερμίδα. Οπως μου αποκάλυψαν οι θεραπεύτριες του G.B. Spa, «τρελαίνονται» να περιποιούνται την επιδερμίδα τους. Αρκετές από αυτές θυμίζουν πραγματικά τις Bollywood star οι οποίες ετοιμάζονται για νέα κινηματογραφικά γυρίσματα στη Μύκονο.

Η έκθεση, ο Μίλοβαν και η Αρτεμις

Ο διεθνούς φήμης curator Μίλοβαν (έτσι απλά Μίλοβαν είναι γνωστός στο art world του πλανήτη), ντυμένος με τα αγαπημένα του γυναικεία ρούχα, βρέθηκε στην Αθήνα και στην «Rodeo» Gallery στον Πειραιά για τα εγκαίνια της έκθεσης «Snowlion» του Leidy Chruchman. Η αίθουσα τέχνης (εδώ και χρόνια στεγάζεται με επιτυχία σε χώρο στο Λονδίνο), με τη σφραγίδα της Σύλβιας Κουβάλη, εντυπωσίασε τον Μίλοβαν ο οποίος έχει αναλάβει επίσημα το μεγάλο ιταλικό περίπτερο με φημισμένους καλλιτέχνες στην Μπιενάλε της Βενετίας. Εκεί και η νεαρή, αγαπημένη μου, Αρτεμις Μπαλτογιάννη, international curator. Η Αρτεμις θα βρίσκεται στην Art Athina, αντιπροσωπεύοντας οκτώ γκαλερί. Τη «Rodeo», τις παριζιάνικες «Balic Herltling», «Bonny Poon», «High Art», τις νεοϋορκέζικες «Bureau», «Calicoon», κ.ά.
Πού κατευθύνονται οι άνεμοι;

Ο άστατος καιρός έχει δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, οι οποίες είναι γεμάτες τουρίστες. Οι ξένοι παρακολουθούσαν στη Μύκονο τεράστια κύματα να σηκώνουν τα «βαρκάκια» και κάποια… χειροποίητα Riva σαν καρυδότσουφλα. Ο Δήμος Μυκόνου όμως (με πρωτοβουλία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φραγκίσκου Λάβαρη) συνέχισε να μοιράζει στον κόσμο τα «ανοξείδωτα» οικολογικά πολλαπλών χρήσεων καλαμάκια, τα οποία πλένονται.

Στη Βουλιαγμένη και στην Astir Beach πραγματοποιήθηκε το opening του bar restaurant «40», ενώ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ιδιοκτήτης του πανέμορφου, χειροποίητου καϊκιού «Αφρόεσσα», έδωσε το «παρών» στις Σπέτσες και τη «Regatta»…