Οκτώ επιπλέον ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές παρέδωσε ο δήμος Πειραιά. Μεταξύ άλλων, διαθέτουν νέα, ασφαλή και σύγχρονα παιχνίδια, νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη, έργα τα οποία έγιναν με γνώμονα την ασφάλεια και ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων.

Από το 2014 ο δήμος Πειραιά έχει παραδώσει στα παιδιά 39 νέες και ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές στις δημοτικές κοινότητες, ενώ συνεχίζεται η αναβάθμιση των παιδικών χαρών της πόλης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σημείωσε πως η επιδίωξη της δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, ήταν η βελτίωση των υποδομών στις παιδικές χαρές της πόλης, αλλά και η δημιουργία νέων, προκειμένου να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά, με σύγχρονα παιχνίδια σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον. «Στόχος μας είναι να δημιουργούμε όμορφους χώρους, όπου θα περνούν ωραίες στιγμές οι γονείς και οι μικροί μας φίλοι. Όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς» ανέφερε ο δήμαρχος, ζητώντας ταυτόχρονα από τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις παιδικές χαρές για να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Οι οκτώ παιδικές χαρές βρίσκονται: στην οδό Ιππολύτου (περιοχή Παλατάκι Α΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Μουσών (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), στη συμβολή των οδών Νιρβάνα & Χρυσοστόμου Σμύρνης και στην οδό Πινδάρου (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Μαχητών (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Αγίας Μαρίνας, στη συμβολή των οδών Λέρου & Αργυρουπόλεως και στην οδό Μαυρογένους (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα).