Ο Αλεξάνταρ Κολάροφ με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Κέιλορ Νάβας και η Σερβία επέστρεψε με νίκη (1-0 την Κόστα Ρίκα) σε τελική φάση Μουντιάλ. «Αυτή η φάση ήταν σε μία κρίσιμη στιγμή του αγώνα και ήξερα πως είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάποια πράγματα. Κι αυτό ακριβώς έκανα», είπε ο Κολάροφ, κρατώντας στα χέρια του το βραβείο του MVP του ματς.

Το ματς δεν είχε ρυθμό, λίγες ήταν οι καλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, ωστόσο η ποιότητα ορισμένων παικτών της Σερβίας τελικά αποδείχθηκε αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς: «Οι παίκτες μου προσέγγισαν σωστά το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να παραμένουμε συμπαγής ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κι αυτό το πετύχαμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι αγωνιστήκαμε ως ομάδα, ήμασταν προσηλωμένοι σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια» είπε ο τεχνικός της Σερβίας.

Ο Οσκαρ Ραμίρες μετά το τέλος του ματς φρόντισε να δώσει θάρρος στους παίκτες του. «Δεν τέλειωσε τίποτα ακόμα», τους είπε, ενώ στη συνέχεια στάθηκε και στις φάσεις που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του. «Θα έπρεπε να είχαμε επωφεληθεί από αυτές τις ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε να επιτεθούμε από τα πλάγια, όπως είχαμε σχεδιάσει, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Ετσι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», είπε ο Ραμίρες.