Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, το βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης. Ο Π. Καμμένος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.

Ο Δημήτρης Καμμένος εδώ και καιρό εμφανιζόταν να διαφοροποιείται από πολλές θέσεις της κυβέρνησης και να ασκεί σκληρή κριτική. Παράλληλα, είχε πρόσφατα «θερμό επεισόδιο» με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελ. Αυλωνίτου σε τηλεπαράθυρα, κάτι που είχε ενοχλήσει σφόδρα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος «φλερτάρει» με τη Νέα Δημοκρατία.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αγγλία και τις Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις διατελώντας μεταξύ άλλων εκτελεστικός διευθυντής της American Express.[5]

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με το οποίο εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς στις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίουτα ου 2015. Στην κυβέρνηση Τσίπρα που σχηματίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση στην οποία όμως παρέμεινε μόλις μία μέρα λόγω αντιδράσεων.

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ύστερα από αντιδράσις ]σχετικά με ρατσιστικά, αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλιά του στα μέσα δικτύωσης που υποστήριξε ότι δεν έγραψε ο ίδιος. Ανάμεσα στα tweets του βρέθηκε μία επεξεργασμένη φωτογραφία από τη πύλη του Άουσβιτς, η οποία από «Arbeit Macht Frei» μετατράπηκε σε «Mένουμε Ευρώπη» με σκοπό τον εμφανή χλευασμό του κινήματος υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαική Ένωση.

Με αφορμή τη ψήφιση διάταξης του 2018 που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αρνήθηκε να υπερψηφίσει και ανέφερε ότι δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα ότι θα έχουν μια φυσιολογική ζωή. Έκανε λόγο επίσης για πιθανό bullying και δήλωσε μεταξύ άλλων «Σκεφτείτε σε ένα σχολείο τι θα τους λένε για δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες