Ο Γιουλέν Λοπετέγκι χαρακτήρισε την ημέρα που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας ως τη χειρότερη μετά τον θάνατο της μητέρας του. Αντίθετα, η χθεσινή ημέρα που παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πιο ευτυχισμένη.
Ο 51χρονος τεχνικός, που δάκρυσε όταν τα έλεγε αυτά, υποστήριξε ότι η συμφωνία έπρεπε να κλείσει πριν από το Μουντιάλ και όχι κατά τη διάρκειά του. «Τη γνωστοποιήσαμε επειδή θέλαμε να υπάρχει διαφάνεια. Οι παίκτες το γνώριζαν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα», σημείωσε ο Λοπετέγκι. Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική Ισπανίας: «Ελπίζω ότι θα έχουμε και λίγη τύχη, που χρειάζεται πάντα, ώστε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Αισθάνομαι υπεύθυνος για αυτή την ομάδα και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες, τους οποίους σέβομαι, και σε αυτό που κάναμε ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς».
Ο Λοπετέγκι ρωτήθηκε αν θα παρακολουθήσει το αποψινό παιχνίδι με την Πορτογαλία. «Φυσικά και θα το παρακολουθήσω. Επίσης, θα φωνάζω όπως κάθε Ισπανός και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», είπε.
«Θέλω να ευχαριστήσω τη Ρεάλ και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Γνωρίζω καλά σε ποιον σύλλογο έχω έρθει και πως οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Θα προσπαθήσουμε όλοι ώστε να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας του συλλόγου και να φέρουμε κι άλλους τίτλους», πρόσθεσε ο νέος τεχνικός της Ρεάλ.