Το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι του Μουντιάλ 2018 θα διεξαχθεί απόψε στο Σότσι, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου. Το ιβηρικό ντέρμπι ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισπανία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μία μονομαχία ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Σέρχιο Ράμος, οι οποίοι πανηγύρισαν ως συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 26 Μαΐου στο Κίεβο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μία συνάντηση υψηλού επιπέδου με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πόσο θα επηρεαστεί η ισπανική ομάδα από τα τελευταία γεγονότα: την απόλυση του Γιουλέν Λοπετέγκι και την άφιξη στον πάγκο του Φερνάντο Ιέρο.

«Αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο και αισθάνομαι σαν να είμαστε σε κηδεία» ήταν το σχόλιο του Σέρχιο Ράμος. «Δεν είναι ευχάριστο αυτό, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ο Λοπετέγκι έχει μερίδιο σε αυτό που έχουμε πετύχει, ωστόσο η Ισπανία είναι πάνω απ’ όλα. Και δεν υπάρχει καλύτερος για να καλύψει τώρα αυτό το κενό από τον Ιέρο».

«Η Ισπανία αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία χρόνια, κατά συνέπεια δεν πιστεύω ότι μπορούν να επηρεαστούν» υποστήριξε ο Φερνάντο Σάντος.

Με τον Λοπετέγκι στον πάγκο η Ισπανία συμπλήρωσε είκοσι αγώνες χωρίς ήττα. Η τελευταία ήταν από την Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, πριν από δύο χρόνια. Αλλά και η Πορτογαλία έχει μόλις μία ήττα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο (από τον Σεπτέμβριο του 2014). Κι αυτή ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 από την Ελβετία σε αγώνα για την προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, το Μαρόκο θα αντιμετωπίσει στην Αγία Πετρούπολη το Ιράν, στη σύνθεση του οποίου υπάρχουν τρεις γνωστοί μας παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο αρχηγός της ομάδας Μασούντ που αγωνίζεται στην ΑΕΚ και οι Ανσαριφάρντ, Χατζησαφί που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλλά και στο Μαρόκο αγωνίζονται επίσης δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Μεχντί Καρσελά και ο Μανουέλ Ντα Κόστα.

Στο Εκατερίνμπουργκ Αρένα, η Αίγυπτος αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη του Λουίς Σουάρες και του Εντινσον Καβάνι. Ο προπονητής της Αιγύπτου, Εκτορ Κούπερ, δήλωσε χθες πως πιστεύει ότι ο Σαλάχ θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί, παρότι έχει μόλις δύο προπονήσεις, λόγω του τραυματισμού στον ώμο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.