Ως ένα βήμα παραπάνω, σε σχέση με τον Λεβαδειακό, χαρακτήρισε την παρουσία του στον πάγκο του Πανιωνίου ο Ζοσέ Ανιγκό. Ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος διαδέχεται Μιχάλη Γρηγορίου, τόνισε στην παρουσίαση του την Παρασκευή, πως ο στόχο του είναι να «δημιουργήσει» παίκτες. «Έχω μάθει να λειτουργώ με πίεση, δεν έχω να φοβηθώ κάτι» υπογράμμισε ο έμπειρος προπονητής.

«Είμαι ένα χρόνο στην Ελλάδα, αλλά τη νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου. Δεν πήγα στον Λεβαδειακό για το χρηματικό κίνητρο. Πέτυχα πράγματα στον Λεβαδειακό και ευχαριστώ τους ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάστηκα. Πλέον, νιώθω ότι κάνω ένα βήμα παραπάνω ερχόμενος στον Πανιώνιο» δήλωσε αρχικά ο Ανιγκό, που στη συνέχεια εξήγησε ότι «δεν είναι πάντα τα λεφτά που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ακριβοί και μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες και να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο».

Για το γεγονός ότι στον Πανιώνιο υπάρχουν απαιτήσεις να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, ο Γάλλος είπε: «26 χρόνια στη Μασσαλία, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, έχω μάθει να λειτουργώ με πίεση. Έχω βρεθεί σε γήπεδα με 60.000 κόσμο. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν φοβόμουν, θα καθόμουν σπίτι μου στο Μαρόκο, δίπλα στην πισίνα».

Για το έμψυχο υλικό, τις μεταγραφές που θα γίνουν και την αγωνιστική εικόνα των «κυανέρυθρων», ο Ανιγκό ανέφερε: «Δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του Πανιωνίου για τη νέα χρονιά. Δεν μπορώ να πω ποιο θα είναι το στιλ του Πανιωνίου, θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έρθουν. Ό,τι έχουμε να δείξουμε, θα το δείξουμε στο γήπεδο. Έχω σκοπό να «δημιουργήσω» παίκτες, αλλά η τακτική και το προφίλ θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα αποκτηθούν. Δεν μπορεί να έχει ίδια πορεία με πέρυσι, γιατί θα έχει αλλάξει το υλικό του Πανιωνίου. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με την διοίκηση. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, θα υπάρξει χημεία και θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Υπάρχουν θέσεις όπως του Σπιριντόνοβιτς που δεν έχουν καλυφθεί. Θα δούμε τι κενά θα δημιουργηθούν και θα αποφασίσουμε τους παίκτες που θα αποκτήσουμε».

Ο τέως τεχνικός του Λεβαδειακού είπε ακόμη για τον Πανιώνιο ότι «ήταν από τις ομάδες που γνωρίζαμε στη Γαλλία. Οπως οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που δεν σου διαφεύγει, γιατί έχει ιστορία και συμμετοχές στην Ευρώπη».

Όσο για το αν υπάρχει προοπτική απόκτησης κάποιου μεγάλου ονόματος, όπως συνέβη πέρυσι στον Λεβαδειακό με τον Μπραντάο, ο Ανιγκό απάντησε: «Πάντα υπάρχουν οι προοπτικές να γίνει κάτι τέτοιο. Σκοπός είναι να φέρω κάποιον που θα μπορέσει να «χτιστεί» και να κερδίσει και η ομάδα και ο παίκτης».

Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε και για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και μάλλον… εξέπληξε με την απάντησή του, όχι γιατί «έχρισε» ως φαβορί τη Βραζιλία, αλλά γιατί αποκάλυψε την αντιπάθειά του προς το πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας του, Ντιντιέ Ντεσάμπ: «Αγαπάω τη Γαλλία, την υποστηρίζω, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι η πρωταθλήτρια. Η Βραζιλία είναι ένα καλό σύνολο και πιστεύω πως θα κατακτήσει το τρόπαιο. Επίσης, ο Ντεσάμπ δεν είναι φίλος μου, δεν μπορώ να πω ότι τον συμπαθώ».

Τον νέο προπονητή παρουσίασε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου, Νίκος Ζαμάνης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον Ανιγκό, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ένας προπονητής με «βαρύ» βιογραφικό, έχει πάει σε ευρωπαϊκό τελικό, έχει πρωτάθλημα στη Γαλλία, ήταν χρόνια διευθυντής ακαδημιών στη Μαρσέιγ. Κάναμε ό,τι καλύτερο για τον Πανιώνιο. Θα έρθουν αρκετοί παίκτες ακόμα, συνολικά θα είναι 10 παίκτες αυτοί που θα έρθουν στον Πανιώνιο. Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Ανιγκό για να καλύψουμε τα θέλω του και να τον βοηθήσουμε στο έργο του. Όταν παίρνουμε έναν καινούριο προπονητή και πολλούς παίκτες, δεν έχουμε την απαίτηση να είμαστε στην πεντάδα. Δεν λέμε ότι δεν θα προσπαθήσουμε ή ότι δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός η 5η θέση».

Ο Νίκος Ζαμάνης πήρε θέση και για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, λέγοντας: «Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει, να μπει το ποδόσφαιρο σε ένα σωστό «καλούπι» και να βελτιωθεί η κατάσταση. Χρειάζονται καινοτομίες για να πάει μπροστά. Πρέπει να βρεθούν λύσεις. Είμαι σύμφωνος με την αναδιάρθρωση, αλλά θα περιμένουμε να δούμε τις ακριβείς προτάσεις».