Οι πολίτεςμε κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότηταμπορούν να απολαμβάνουν και το φετινό καλοκαίρι το κολύμπι τους με ασφάλεια στην παραλία της Γλυφάδας, καθώς τοποθετήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,το Seatrac για ΑμεΑ.

Πρόκειται για έναν αυτόνομο ενεργειακά μηχανισμό (χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκό πάνελ), πουαποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, προσφέροντας αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα σε ΑμεΑ.

Δίπλα στον μηχανισμό Seatrac, ο Δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε εκ νέου ειδικό διάδρομο, ντουζιέρα, κάθισμα για το συνοδό, ομπρέλες, κ.ά., ενώ διαμόρφωσε και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία. Η χρήση της εγκατάστασης είναι, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας που τοποθέτησε τον εν λόγω μηχανισμό, και όλους όσους τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο του2016 και το 2017, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες.

«Ολοι ανεξαιρέτως πρέπει να απολαμβάνουμε το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον αυτονόητο λόγο, τοποθετήσαμε το Seatrac εκ νέου στην παραλία της Γλυφάδας μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Η ολοκληρωμένη υποδομή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος μας στην παραλία της πόλης, σημείωσε για δύο συνεχόμενες χρονιές πανελλαδική πρωτιά. Κι αυτό διότι η όλη εγκατάσταση υπήρξε η πλέον φιλόξενη και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη. Φέτος, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία μας, φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε την πρωτιά και να συνεχίσουμε από κάθε άποψη να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

«Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, στα πλαίσια της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και της αρμονικής συνύπαρξης όλων» τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης.