Γονείς ξυλοκοπήθηκαν από άλλους γονείς μπροστά στα παιδιά στο 144ο δημοτικό σχολείο Σεπολίων επειδή επέτρεψαν σε Πακιστανούς να βοηθήσουν στη γιορτή του σχολείου.

Συγκεκριμένα, δυο γονείς γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διότι δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι ανέθεσαν σε άτομα πακιστανικής καταγωγής, τα οποία διαμένουν στην περιοχή, την προετοιμασία της εκδήλωσης.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια υπέβαλαν μηνύσεις κατά των δραστών της επίθεσης.

Την ενέργεια καταδίκασαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και το υπουργείο Παιδείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα το οποίο δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα». Επίσης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν φόβους για τυχόν νέα επεισόδια, την Κυριακή, στο ίδιο σχολείο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας.

«Ο ρόλος των δραστών δεν είναι άγνωστος»

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στηρίζει πλήρως τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς «που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή» και ενώνει τη φωνή του «με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού» επισημαίνει το υπουργείο.

Και καταλήγει «ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους».

Το 144ο Δημοτικό Σχολείο είχε παραχωρήσει ο δήμος Αθηναίων για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας.