Το πλοίο Aquarius και τα δύο ιταλικά πλοία που το συνοδεύουν μεταφέροντας 629 διασωθέντες μετανάστες ανοικτά της Λιβύης, άλλαξε κατεύθυνση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και πλέει κατά μήκος των ακτών της Σαρδηνίας, ανακοίνωσε η ΜΚΟ «SOS Mediterranee» που έχει ναυλώσει το πλοίο.

«Το Dattilo, το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής που ηγείται της νηοπομπής μας, αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση. Το Aquarius θα πλεύσει κατά μήκος των ακτών της Σαρδηνίας για να αποφύγει τον δυσμενή καιρό και να προστατεύσει τους άρρωστους, εξαντλημένους και σοκαρισμένους διασωθέντες από μία αβάσταχτη κατάσταση», ανακοίνωσε στο Twiter η μη κυβερνητική οργάνωση.

Την Τετάρτη, το πλοίο ήρθε αντιμέτωπο με ισχυρούς ανέμους , 65 χιλιομέτρων/ώρα, και κύματα ύψους τεσσάρων μέτρων αναμένονται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας Marine Traffic, το Aquarius και το Dattilo βρίσκονται σήμερα ανοικτά της νοτιο-ανατολικής ακτής της Σαρδηνίας. Εάν χρειασθεί να εξακολουθήσουν να πλέουν κατά μήκος των ακτών του νησιού πριν κατευθυνθούν και πάλι δυτικά, θα παραταθεί σημαντικά ο πλους προς την Βαλένθια της Ισπανίας, που προσφέρθηκε να δεχθεί τους μετανάστες η περιπέτεια των οποίων στα νερά της Μεσογείου ξεκίνησε την νύκτα του περασμένου Σαββάτου ανοικτά των λιβυκών ακτών.