Η Ρεάλ Μαδρίτης θα παρουσιάσει την Πέμπτη τον Χουλέν Λοπετέγκι, που βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση συνεργασίας Ρεάλ-Λοπετέγκι, η ομοσπονδία θα τον απομάκρυνε από την εθνική ομάδα. Δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα της εθνικής στο Μουντάλ, με αντίπαλο την Πορτογαλία στο Σότσι.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο για κάτι τέτοιο», λένε χαρακτηριστικά στη Μαδρίτη, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Λουίς Αραγονιές, όταν η Φενερμπαχτσέ ανακοίνωσε την συμφωνία τους κατά τη διάρκεια του Euro 2008 (είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα φύγει μετά το τουρνουά), ή της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης, που υπέγραψε με τον Χαβιέρ Ιμπρόδα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ινδιανάπολη, το 2002.

Το ενδιαφέρον  για την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως υποστηρίζει η ίδια η ισπανική ομάδα, είναι πως πλέον δεν θα να πληρώσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ που συμφωνήθηκαν την Τρίτη και προβλέπονταν από την ρήτρα του Λοπετέγκι, στο νέο συμβόλαιο που είχε υπογράψει στις 23 Μαΐου μέχρι το 2020. Αφού απολύθηκε, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειάζεται πλέον να αναλάβει την πληρωμή αυτή. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι τώρα είναι η ομοσπονδία που θα πρέπει να αποζημιώσει τον Λοπετέγκι, για τα χρόνια συμβολαίου που απέμεναν.