Ο Εκτορ Κούπερ αλλά και γενικότερα η αποστολή της Αιγύπτου είδε με ικανοποίηση τον Μο Σαλάχ να συμμετέχει στο πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης. Ο αιγύπτιος επιθετικός ακολουθούσε όλες αυτές τις ημέρες ειδικό πρόγραμμα ώστε να ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα στον ώμο από τον τραυματισμό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο διευθυντής της ομάδας Ιχάμπ Λαχίτα ήταν σίγουρος για την πρόοδο της κατάστασης του Σαλάχ, ωστόσο δεν μπορούσε να είναι σίγουρος ότι θα αγωνιστεί στον αυριανό πρώτο αγώνα της ομάδας στο Μουντιάλ κόντρα στην Ουρουγουάη.

«Οπωσδήποτε υπάρχει μεγάλη βελτίωση, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο», σχολίασε, ενώ και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ Μοχάμεντ Αμπου αλ Ελα πρόσθεσε: «Θα περιμένουμε έως και την τελευταία στιγμή. Είμαι αισιόδοξος για τη συμμετοχή του, αλλά όχι σίγουρος. Το πρωί της Παρασκευής θα κάνουμε κάποια τεστ από τα οποία θα εξαρτηθεί αν τελικά θα αγωνιστεί».

Πρόβλημα με τις μεταδόσεις

Στο μεταξύ, στην Αίγυπτο καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο κόσμος να παρακολουθήσει αγώνες του Μουντιάλ. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι θα υποχρεώσουν τη FIFA να επιτρέψει τη μετάδοση 22 αγώνων της διοργάνωσης, αμφισβητώντας ουσιαστικά ότι έχει τον έλεγχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την αρχή ανταγωνισμού της χώρας, η FIFA παραβίασε τους νόμους της Αιγύπτου για «ελεύθερο ανταγωνισμό». Η FIFA έχει πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη Μέση Ανατολή σε αθλητικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Η Αίγυπτος όμως μαζί με τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επιβάλει μποϊκοτάζ στο Κατάρ, καθώς το κατηγορούν μεταξύ άλλων ότι υποθάλπει ακραία πολιτικά κινήματα στη Μέση Ανατολή, κάτι που αρνείται η Ντόχα.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, καθώς η εθνική ομάδα έχει προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ο κόσμος σε όλη τη χώρα θέλει να παρακολουθήσει τα παιχνίδια. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία της FIFA, το κόστος εγγραφής στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα είναι μεγάλο και δύσκολο να καλυφθεί από τους πολίτες.