Περιπλέκεται η υπόθεση με τους δύο αντιεξουσιαστές, έναν 26χρονο και την 23χρονη φίλη του, που συνελήφθησαν μετά την προχθεσινή επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση στο Κολωνάκι σε μικρή απόσταση από το κτίριο.

Κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν στην κατοχή τους μια βαριοπούλα, μια κουκούλα full-face και έξι φιάλες με μπογιές. Από την έρευνα της Αστυνομίας ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην επίθεση και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα σπίτια τους ώστε να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για τη δράση τους προβληματίζονται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι στο σπίτι της κοπέλας κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας Glock, δύο γεμιστήρες και 100 φυσίγγια των 9 mm μαζί με μια θήκη όπλου χειρός. Κατασχέθηκαν ακόμα ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχει μπει το πιστόλι και τα φυσίγγια ώστε να διαπιστωθεί τόσο η προέλευσή τους, όσο και εάν υπάρχει σύνδεση με άλλες παράνομες ενέργειες.

Και οι δύο είναι πρόσωπα με δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με συλλήψεις και προσαγωγές για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια. Ο 26χρονος για τελευταία φορά είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι έπειτα από συμπλοκή με χρυσαυγίτες ενώ είχε προηγηθεί επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης. Επιπλέον πληροφορίες της Αστυνομίας τον φέρουν να έχει σχέσεις και να μετέχει σε ομάδα μαζί με γνωστό αντιεξουσιαστή που είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα και εθεωρείτο ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον φυλακισμένο Νίκο Μαζιώτη.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη ομάδα είχε προχωρήσει σε επιθέσεις προκαλώντας φθορές σε διάφορους στόχους, ενώ φέρεται ότι στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης με πανό και φέιγ βολάν.