Το ντέρμπι μπορεί να περιμένει. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό αύριο στον 4ο τελικό του πρωταθλήματος αλλά στην παρούσα φάση προέχει η σημερινή μέρα όπου ο αθλητικός κόσμος (και όχι μόνο) αποχαιρετά τον μεγάλο Παύλο Γιαννακόπουλο.

Οπως είναι γνωστό, όσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 8:00 το πρωί σήμερα μέχρι και τις 13:30, καθώς λίγο αργότερα (15.00) θα ακολουθήσει σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο η ταφή του στο Α’ Νεκροταφείο

Ουσιαστικά Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί θα «ενωθούν» για λίγο σήμερα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι για να αποχαιρετήσουν έναν σπουδαίο άνθρωπο που κατάφερε να είναι αποδεκτός από όλους και να κερδίζει τον σεβασμό πρωτίστως από τους αντιπάλους του.

Και δεν είναι μόνο ότι θα εκπροσωπηθεί ο επίσημος Ολυμπιακός στην τελετή, αλλά είναι δεδομένο ότι δεκάδες φίλοι των Ερυθρολεύκων όπως και άλλων ομάδων θα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που θα αφήσουν ένα λουλούδι αποχαιρετώντας τον άνθρωπο που γιγάντωσε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

«Ξύπνημα» από Σφαιρόπουλο

Επειτα από αυτή τη δύσκολη μέρα, οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι προετοιμαζόμενες για τη μεταξύ τους κόντρα που θα είναι η τελευταία –εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει και κατακτήσει το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ –ή η προτελευταία εφόσον οι Ερυθρόλευκοι αντιδράσουν, δείξουν χαρακτήρα και καταφέρουν να ισοφαρίσουν τη σειρά στέλνοντάς την σε 5ο τελικό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την Κυριακή.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του και ιδιαίτερα να «ξυπνήσει» λίγο τους Αμερικανούς και γενικότερα τους ξένους, προκειμένου να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο από το ιδιαίτερα απογοητευτικό που είχαν στον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ που επί της ουσίας δεν… κατέβηκαν στο παρκέ. Δεν είναι τυχαίο ότι στον τελευταίο τελικό όπως έκανε και στον 2ο στο ΣΕΦ ο κόουτς των Ερυθρολεύκων έριξε στον αγώνα και τον Μπόμπι Μπράουν, που εσχάτως πριν τους τελικούς, είχε λίγο βγει εκτός ρόστερ. Ομως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει πλέον να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τους παίκτες του και γι’ αυτό άλλωστε στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής είπε το κλασικό: «Εμπιστεύομαι απόλυτα όλους τους παίκτες μου και δεν σκοπεύω να μικρύνω το ροτέισον».

Ηταν μια κίνηση στήριξης ακόμα και στους παίκτες του που έχουν απογοητεύσει ιδιαίτερα στους τελικούς, όπως ο ΜακΛίν, ο Στρέλνιεκς, ο Μιλουτίνοφ, ο Ρόμπερτς κ.λπ.

Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση έδωσαν και οι πρόεδροι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όπως συνηθίζουν πάντα στα κρίσιμα παιχνίδια. Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, το ιατρικό επιτελείο έχει πέσει πάνω στον Τζέιμς Γκιστ που δεν προπονήθηκε χθες (ταλαιπωρείται από διάστρεμμα που υπέστη στον προηγούμενο τελικό στο ΟΑΚΑ) και ο Τσάβι Πασκουάλ θα τον περιμένει σήμερα για να δει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Είναι δεδομένο ότι ο Καταλανός τεχνικός δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Αμερικανού εάν αυτός δεν είναι 100% έτοιμος καθώς πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός 5ου τελικού, όσο και αν έχει ζητήσει από τους παίκτες του να τελειώσουν αύριο την υπόθεση τίτλος.

* Στο μεταξύ, άνθρωποι του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη για να του επισημάνουν τα όσα έγιναν στον 2ο τελικό του ΣΕΦ (υπάρχουν καταγγελίες για απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά από άνθρωπο των ΜΑΤ προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού) και να του επιστήσουν την προσοχή στον αυριανό τελικό.