Την ανατροπή έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο θέμα του νέου προπονητή, ανακοινώνοντας χθες πως ο διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν θα είναι ο νυν εκλέκτορας των Φούριας Ρόχας Γιουλέν Λοπετέγκι!

Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ισπανική ομοσπονδία για δύο ακόμα χρόνια μόλις πριν από μερικές ημέρες και ήταν η πρώτη ενέργεια του νέου προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες.

Για να σπάσει το συμβόλαιο του Λοπετέγκι η Ρεάλ χρειάστηκε να πληρώσει τη ρήτρα των 2 εκατ. που προέβλεπε το συμβόλαιό του.

Η ομοσπονδία ήταν ενήμερη για τις διαπραγματεύσεις και δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση εμπόδιο στον προπονητή της. Το μόνο που ζήτησε είναι να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, για να μην επηρεαστεί η προετοιμασία της Ισπανίας για το Μουντιάλ.

Ο Λοπετέγκι δεν είναι άγνωστος στην αυλή της Βασίλισσας. Ως τερματοφύλακας αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα, την Καστίγια, την περίοδο 1985-1988, πήρε προαγωγή για τη Ρεάλ, χωρίς όμως να δρέψει δάφνες, για να κάνει τελικά καριέρα σε Λογκρονιές και Ράγιο Βαγιεκάνο. Επέστρεψε στο Βαλδεμπέμπας το 2008 ως προπονητής της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ πριν αναλάβει τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας τον επόμενο χρόνο.

Απειρος στην Πριμέρα

Αν και έχει 13 χρόνια εμπειρία ως προπονητής θα είναι η πρώτη φορά που θα κοουτσάρει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι επιτυχίες με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα στους Φούριας Ρόχας, αλλά κυρίως οι καλές σχέσεις που έχει με πολλούς ισπανούς διεθνείς της Ρεάλ τους οποίους γνωρίζει από μικρά παιδιά όπως ο Ισκο, ο Λούκας, ο Ασένσιο και ο Νάτσο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της Βασίλισσας. Εξυπακούεται ότι ο Λοπετέγκι θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μετά το πέρας των υποχρεώσεων της Ισπανίας στο Μουντιάλ.