Τέσσερα πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για την απόπειρα εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη πετώντας τρικάκια που έγραφαν «Αμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Ο εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, άσκησε εναντίον των 20 συλληφθέντων ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα που είναι: διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 27 Ιουνίου 2018.

Παρόντες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν πολλά άτομα, που είχαν φτάσει μέχρι εκεί προς υποστήριξη των συλληφθέντων, ενώ η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σε αναβολή όμως, για τις 15 Φεβρουαρίου 2019 οδηγήθηκε και η προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους δώδεκα μέλη του Ρουβίκωνα που αντιμετωπίζουν μία σειρά από πλημμεληματικές κατηγορίες που αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.