Ηταν μια από τις βασικές επιθυμίες του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο προς τη διοίκηση της Λεγανές. Ενα από τα προαπαιτούμενα για τη νέα σεζόν, όπως καταγράφονταν στα ρεπορτάζ της «Marca» και της «Mundo Deportivo». Η παραμονή του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο στο ρόστερ της. Υποθέτουμε λοιπόν ότι ο αργεντινός τεχνικός μάλλον δεν… πετάει στα σύννεφα αυτές τις ώρες που ο ισπανός επιθετικός (σύμφωνα με τους συμπατριώτες του) πετάει για την Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι με συνοπτικές διαδικασίες, όπως φαίνεται, την έκαναν τη δουλειά στην εντέλεια με τον 27χρονο κάτω από τη μύτη της πρώην ομάδας του και όχι μόνο. Εκλεισαν μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της ελεύθερης αγοράς και ετοιμάζονται να βάλουν στη μηχανή τους έναν σύγχρονο φορ σε εξαιρετική ηλικία, απευθείας από μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές λίγκες της Ευρώπης. Οι Ιβηρες μιλούν για προφορική συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια και για υπογραφές μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που φυσικά θα γίνουν στα μέρη μας. Μετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο λοιπόν, που έχει ανακοινωθεί καιρό τώρα, φαίνεται ότι προστίθεται ένας ακόμη πρωταγωνιστής στην εξίσωση της νέας επιθετικής γραμμής που σχεδιάζουν στο Λιμάνι.

Τη σεζόν που πέρασε ο Γκερέρο είχε 22 συμμετοχές (4 γκολ, 3 ασίστ) στη La Liga. Αλλες 31 την περίοδο 2016-17 με την ομάδα της Μαδρίτης (5 γκολ, 1 ασίστ). Ηταν στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας και το 2015-16 με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν (23 συμ.). Την τελευταία τριετία δηλαδή είχε 76 παρουσίες, σε ένα πρωτάθλημα που κάποιοι το θεωρούν –ακόμη και –το καλύτερο του κόσμου. Τεράστιο πλεονέκτημα στις μεταγραφικές αναζητήσεις, η συνέπεια. Ενα από τα βασικά ζητούμενα. Το να έρχεται κάποιος από φουλ αγωνιστική δράση και ρόλο πρωταγωνιστικό σε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Πόσω μάλλον ένας επιθετικός.

Οπως ακριβώς δηλαδή ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, του οποίου το όνομα είχε την τιμητική του και στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Παρουσιαζόταν ως (και προφανώς ήταν) βασικός μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, που αναζητεί τον αντικαταστάτη του Σέρχιο Αραούχο. Ταυτόχρονα βρισκόταν ανάμεσα και στα ονόματα των φορ που εξετάζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χαμηλόφωνα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανεύρεσης αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς. Δεν μπόρεσαν επί της ουσίας ποτέ οι Δικέφαλοι να πλησιάσουν κοντά στον Ισπανό. Το έκανε ο Ολυμπιακός, με πάσα μυστικότητα, καθώς επί της ουσίας η δική του εμπλοκή στην υπόθεση αποκαλύφθηκε μόλις χθες. Την παραμονή δηλαδή της πτήσης του Γκερέρο στην Ελλάδα, για την τελευταία πράξη της συμφωνίας του με τους Ερυθρόλευκους.

Ονομα και πράγμα

Γκερέρο στα ισπανικά είναι ο «πολεμιστής». Το λέει και το όνομά του σαν να λέμε, μιας και ο 27χρονος αποτελεί μια τέτοια ποδοσφαιρική περίπτωση. Από το στυλ του στο χορτάρι ώς τη μάχη που έδωσε για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας του. Ενας «νομάδας» του football, που περιπλανήθηκε ξεκινώντας από το Τολέδο για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Εφυγε από το σπίτι του στα 17 και όπως αποδεικνύει η διαδρομή του έκανε ένα βήμα τη φορά. Από τα τμήματα υποδομής της Αλμπαθέτε στη Σπόρτινγκ Β’ (2011), από εκεί στην πρώτη ομάδα της Χιχόν (2013) όπου έμεινε για μία τριετία μέχρι να βρει τον δρόμο για τη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα. «Σε ωριμάζει μια τέτοια διαδικασία αλλαγής περιβάλλοντος. Και ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο» είπε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Του αρέσει να κρατά στα συρτάρια του όλες τις φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκε. Εχει και την μπάλα με την οποία πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ. «Λάφυρα» που κάποια στιγμή θέλει να δείξει στα παιδία του. Σε αυτά τα λάφυρα, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσουν θέση περίοπτη όσα θα συμβούν από τούδε και στο εξής με τα χρώματα του Ολυμπιακού.
Βλέπουν και ΜακΚέι στο Λιμάνι

Οι Πειραιώτες φαίνεται πως καλοβλέπουν τον Μπάρι ΜακΚέι, τον 24χρονο Maestro από το Πέισλι, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 5 γκολ και 7 ασίστ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ

(26 συμ.). Εξτρέμ με σήμα κατατεθέν την υψηλή τεχνική κατάρτιση.