Υστερα από μιάμιση σεζόν στην ΑΕΚ ο ντόρος γύρω από το όνομά του προσφέρει υλικό για να γραφτεί η «Βρανιάδα»! Τα πειθαρχικά παραπτώματα και η τάση φυγής που εκδηλώνει ο βόσνιος στόπερ αντισταθμίζουν την αγωνιστική συνεισφορά του στην ομάδα. Με την Αντερλεχτ να εμφανίζεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο ως μνηστήρας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα χθεσινά δημοσιεύματα στο Βέλγιο (αναφέρονται στο θέμα τόσο η ιστοσελίδα walfoot.be όσο και η εφημερίδα «Het Nieuwsblad») οι Μοβ κατέθεσαν πρόταση 2,1 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Ογκνιεν Βράνιες. Από την Ενωση ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες.

Πόκερ σε εξέλιξη

Ολα δείχνουν πάντως ότι το πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη. Και όλα περιστρέφονται γύρω από την αύξηση αποδοχών του Βόσνιου. Η Αντερλεχτ τον έχει γλυκάνει προσφέροντας, σύμφωνα με τους Βέλγους, 800.000 ευρώ τον χρόνο. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είναι πρόθυμη να συζητήσει αναπροσαρμογή του συμβολαίου, αλλά δεν σκοπεύει να ανέβει σε αυτά τα επίπεδα. Οπότε το θέμα πώλησης παραμένει ανοικτό για έναν ποδοσφαιριστή που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (ισχύ έως 30 Ιουνίου 2019).

Ενα συμβόλαιο που μοιάζει με ευχή και κατάρα. Αλλοτε το τιμάει στον αγωνιστικό χώρο με το περίσσευμα πάθους και άλλοτε το κάνει να μοιάζει με χειροβομβίδα εντός των αποδυτηρίων. Είναι ο αμυντικός που έχει «εξαφανίσει» επιθετικούς, ο πρώτος στόπερ που πέτυχε χατ τρικ σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ (Α’ Εθνικής), αλλά και ο ίδιος παίκτης που είχε βγάλει τον Μανόλο Χιμένεθ από τα ρούχα του με τα καμώματά του. Και δεν συνέβη μία φορά.

Τα παραπτώματα

Τον Νοέμβριο του 2017 ο ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Βράνιες στο φιλικό με την Τσουκαρίτσκι στα Σπάτα, αλλά επέλεξε να τον αντικαταστήσει επτά λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Βόσνιος ενοχλήθηκε, δεν ακολούθησε επιδεικτικά το πρόγραμμα χαλάρωσης στο φινάλε και λογομάχησε με τον Χιμένεθ. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Νίκου Λυμπερόπουλου για να μην εκτραχυνθεί περισσότερο η κατάσταση.

Το επόμενο επεισόδιο με υπαίτιο τον παίκτη εκτυλίχθηκε μέσα Ιανουαρίου 2018, όταν η ΑΕΚ ενημέρωσε για την αδικαιολόγητη απουσία του από προπόνηση.

Λίγες μέρες νωρίτερα από το ρεπορτάζ προέκυπτε ότι η Ενωση είχε απορρίψει πρόταση της Αντερλεχτ για εξάμηνο δανεισμό του διεθνούς παίκτη με οψιόν αγοράς. Η ΑΕΚ εξέλαβε την απουσία του Βράνιες ως τακτική πίεσης και έστειλε τον παίκτη να λογοδοτήσει ενώπιον του Δημήτρη Μελισσανίδη. Τότε ο ισχυρός ανήρ της Ενωσης φέρεται να ξέκοψε στον Βόσνιο ότι δεν σηκώνει τέτοια παιχνίδια λέγοντας:

«Ξέρω ότι έχεις μια τρέλα. Μου αρέσει κάποιες φορές μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει να ξέρεις κι εσύ πως εγώ είμαι αυτός που έχει ανοίξει τα τρελάδικα!». Σε εκείνη τη συνάντηση ο Μελισσανίδης έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο πώλησης του παίκτη τον Ιανουάριο.

Πριν εκπνεύσει ο συγκεκριμένος μήνας όμως ο Βράνιες ξαναχτύπησε! Την παραμονή του ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη αποχώρησε από το ξενοδοχείο όταν ενημερώθηκε ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα. Την επόμενη μέρα είχε διάθεση να εμφανιστεί στο Φάληρο, όμως ο Χιμένεθ τον απέκλεισε από την 18άδα.

Λίγες εβδομάδες αργότερα πάντως (18 Φεβρουαρίου) ο Βόσνιος πέτυχε το ιστορικό χατ τρικ κόντρα στην Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (σε 33 λεπτά μάλιστα), ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν ως βασικός αγωνιζόμενος και στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (αποβλήθηκε με δύο κίτρινες). Και τώρα που καλοκαίριασε, η Αντερλεχτ επέστρεψε και η «Βρανιάδα» συνεχίζεται. Απομένει να δούμε τον επίλογο.

Και η Τορίνο για Αραούχο

Οι εμφανίσεις του Σέρχιο Αραούχο με την ΑΕΚ προσέλκυσαν και το ενδιαφέρον της Τορίνο για τον αργεντινό επιθετικό, σύμφωνα με την «Tuttosport». Η ισπανική «Marca» πάντως επιμένει ότι ο παίκτης θέλει να παραμείνει αυτή τη φορά στα Κανάρια Νησιά και τη Λας Πάλμας για οικογενειακούς λόγους.