Εν αναμονή του δεύτερου τηλεφωνήματος του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα για την τελική συμφωνία με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση – σύμφωνα με πληροφορίες – αναμένεται να φέρει το θέμα του Σκοπιανού εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή ώστε να υπάρξει μία πρώτη συζήτηση με τα κόμματα και να καταγραφούν έτσι οι διαφωνίες αλλά και οι συγκλίσεις.

Το Μαξίμου με αυτόν τον τρόπο θέλει να μετρήσει τα «κουκιά» που μπορεί να μαζέψει στο ελληνικό κοινοβούλιο για την περίπτωση που έρθει προς κύρωση η συμφωνία στη Βουλή, με δεδομένη και τη σημερινή άρνηση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου να στηρίξει την κυβέρνηση στο θέμα του ονοματολογικού.

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον υπάρξει οριστικοποίηση της συμφωνίας, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ρίξει «δίχτυα» στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, και ειδικά στο Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να μπορέσει να περάσει τη συμφωνία στη Βουλή ενώ θα επιχειρήσει να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν τις τελευταίες ημέρες ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το θέμα του Σκοπιανού στη Βουλή – σε προ ημερησίας διάταξη συζήτηση – αμέσως μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και αφού προηγουμένως έχουν ενημερωθεί για τη συμφωνία οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων.