Πολιτικό παιχνίδι ώς τέλος με το Σκοπιανό κάνει, ουσιαστικά, ο Πάνος Καμμένος, καθώς επιμένει στην καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, αλλά την ίδια ώρα αποσυνδέει τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης από τη δική του αντίθεση σε μια κορυφαία κυβερνητική εκλογή. Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας έθεσε χθες και θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή. «Οποιος ακολουθήσει διαφορετική γραμμή θα διαγραφεί από το κόμμα και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές. Οποιος διαφωνεί να φύγει τώρα από το κίνημα» είπε.

Φαίνεται πάντως ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ακολουθεί εκ του ασφαλούς αυτή την τακτική, δηλαδή το ηχηρό «όχι» σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, καθώς ο ίδιος προεξόφλησε πως δεν «υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή από την άλλη πλευρά, μετά από το δημοψήφισμα που θα γίνει στα Σκόπια. Ούτε από τη Βουλή των Σκοπίων».

Εκτίμησε δε πως η διαδικασία είναι πολύ πιθανόν να φτάσει έως και το 2020. Κι αυτό σημαίνει –πρόσθεσε –πως θα πάει προς ψήφιση μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 στην Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε καν σε ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία. Η άλλη πλευρά δεν θα το περάσει. Κι αυτό διότι οι όροι που έχει θέσει η Ελλάδα είναι πολύ πιο σκληροί».

Εκ νέου δε, επιτέθηκε στη ΝΔ καλώντας την να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το όνομα των Σκοπίων.