Πυκνώνουν τα ερωτηματικά για το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Μονακό, το οποίο καταγγέλλεται ότι συνέπεσε με το ταξίδι που πραγματοποίησε στο Πριγκιπάτο η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα.

Από το θέμα, που αναδείχθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», γεννώνται ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, παρά την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι ΑΝΕΛ, αναλαμβάνοντας να απαντήσουν ως κόμμα και όχι ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος έχει προβάλει το δικό του ταξίδι ως ιδιωτικό. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Ειρήνη Τζίβα και το ζεύγος Καμμένου απόλαυσαν διακοπές στο πανάκριβο περιβάλλον της Νότιας Γαλλίας, ενώ βρέθηκαν μαζί και στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα. «Πρόκειται για ψεύδη που δεν έχουν καμία υπόσταση και πλέον τον λόγο θα έχει και πάλι η Δικαιοσύνη» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ΑΝΕΛ στην ανακοίνωσή τους.

«Συμπτωσεισ» Σειρά στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπιασαν από χθες το νήμα της ιστορίας και εμπλούτισαν με τα δικά τους ερωτήματα τον προβληματισμό γύρω από το ταξίδι: «Η κυρία έχει μεταβεί στον ίδιο τόπο με τον κ. Καμμένο με τον οποίο φέρεται να έχει επαφές και συνομιλίες για τον Γιανουσάκη. Τι σχέσεις έχουν οι δυο τους και κάνουν αυτά τα τακτικά ταξίδια όπως και το άλλο στην Ιαπωνία. Στον άξονα ποιανού πράγματος ταυτίστηκαν τόσο πολύ; Ενδιαφέρον αποκτούν αυτές οι συμπτώσεις», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» και ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τις σχετικές αποκαλύψεις.

«Σοβαρότατα ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με το ταξίδι και την ταυτόχρονη παρουσία στην Κυανή Ακτή του υπουργού Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πειραιώς κ. Ειρήνης Τζίβα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η σύμπτωση είναι τουλάχιστον περίεργη, δεδομένου ότι η εισαγγελική λειτουργός εμπλέκεται στη διερεύνηση ποινικής υπόθεσης στην οποία είχε παρέμβει ο κ. Καμμένος, προσδοκώντας να επηρεάσει την έκβασή της για να πλήξει εχθρούς, πολιτικούς και μη» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος και αναδεικνύει άλλη μία σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης: «Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διαπιστωθεί αμέσως τι ακριβώς έχει συμβεί. Οπως είναι και αδιανόητο να δημιουργούνται υπόνοιες ότι ένα στέλεχος της εκτελεστικής εξουσίας κάνει ταξίδια αναψυχής σε υπερπολυτελείς προορισμούς μαζί με δικαστική λειτουργό με την οποία είχε αποδεδειγμένα έρθει σε επαφή στα πλαίσια χειρισμών εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης. Η φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης οφείλει να περιφρουρήσει το κύρος της και να δρομολογήσει αμέσως τη σχετική έρευνα».

«ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ». «Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» της 9ης Ιουνίου 2018, σχετικά με την παρουσία της εισαγγελέως κας Ειρήνης Τζίβα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, τότε το σίγουρο είναι ότι η ίδια θα πρέπει να ενημερώσει αν το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους ή για λόγους αναψυχής», σχολιάζει από τη πλευρά του στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και συμπληρώνει: «Η αναφερόμενη ταυτόχρονη εκεί παρουσία της με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καμμένο δεν μπορεί παρά να δημιουργεί συνειρμούς με την υπόθεση Καμμένου – Γιαννουσάκη, στην οποία η κ. Τζίβα ενήργησε, αποδεδειγμένα, τουλάχιστον κατά παράβαση των κείμενων δικονομικών διατάξεων. Αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση για να διανθίζονται με αναρτήσεις και φωτογραφίες από την Κυανή Ακτή! Η μόνη λύση είναι η διαφάνεια, ιδιαίτερα όταν ορισμένες συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν εξ ορισμού τυχαίες».