Νέα προκήρυξη για την στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ) ανά τη χώρα με 953 γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδίατρους εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι θέσεις αφορούν σε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας. Σημειώνεται δε, ότι υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους ενδιαφερόμενους, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα, να υποβάλλουν μία και μόνον «αίτηση – υπεύθυνη δήλωση», καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η προθεσμία υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει από την 13η Ιουνίου 2018 (ώρα 12:00) και λήγει την 22α Ιουνίου (ώρα 23:59).

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των θέσεων οι 809 αφορούν γιατρούς με ειδικότητα Ιατρικής ή Παθολογίας και οι 144 με ειδικότητα Παιδιατρικής.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στην παρούσα προκήρυξη για τη στελέχωση των Μονάδων όσοι έχουν υπογράψει ήδη σύμβαση για τη στελέχωση Τοπικών Ομάδων Υγείας που προβλέπονται στο άρθρο 106 του νόμου 4461/2017.

«Οι υποψήφιοι που έχουν εμπρόθεσμα υποβάλει την ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή ή να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή δια νομίμου αντιπροσώπου τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο υπουργείο Υγείας υπόψη της Επιτροπής Ελέγχου Δικαιολογητικών και Κατάρτισης Πινάκων (ΕΕΔΙΚΑΠΙ)», αναφέρεται στην ίδια προκήρυξη.