Ατυπο όρκο νίκης έδωσαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Παναθηναϊκού πριν από τον τελικό για να τον αφιερώσουν στη μνήμη του μεγάλου Παύλου Γιαννακόπουλου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ επρόκειτο να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων για να αφήσουν ένα λουλούδι στη θέση όπου καθόταν πάντα ο αείμνηστος πρόεδρος μόνο ο Καλάθης και ο Γκιστ, τελικά ζήτησαν όλοι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ να συμμετάσχουν.

Δείγμα του πόσο επηρέασε όλη την ομάδα το συγκεκριμένο γεγονός, δίνοντάς τους όμως και έξτρα κίνητρο καθώς παρουσίασαν το καλύτερό τους πρόσωπο ώς τώρα στους τελικούς.

«Ναι, είναι αλήθεια πως είχαμε τον μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης ώς τώρα και αυτό μας ικανοποιεί. Είναι μια νίκη ξεκάθαρα αφιερωμένη στον Παύλο Γιαννακόπουλο και στην οικογένεια, όμως δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο σε ένα παιχνίδι. Αλλά να κατακτήσουμε τον τίτλο και να τους το αφιερώσουμε» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ.

Από την πλευρά του ο Κέισι Ρίβερς, που επέστρεψε ζεστός στα ντέρμπι, τόνισε: «Νιώθω καλά, αλλά μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

Συλλυπητήρια

«Δεν θέλω να μιλήσω για μπάσκετ. Θέλω μόνο να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου για τον χαμό του κυρίου Παύλου Γιαννακόπουλου, ενός από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Ο Βασίλης Σπανούλης γνώριζε καλύτερα από όλους στον Ολυμπιακό τον Παύλο Γιαννακόπουλο από τη θητεία του στους Πράσινους και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε την οδύνη του, για να ακολουθήσει ο Γιώργος Πρίντεζης:

«Συλλυπητήρια στον Παναθηναϊκό και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Είναι μια δύσκολη στιγμή για τον αθλητισμό» είπε ο διεθνής φόργουορντ των Ερυθρολεύκων, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι όπου διαπίστωσε ότι: «Επιθετικά έχουμε πολλές ανορθογραφίες. Πρέπει να πάμε στο ΣΕΦ να κάνουμε το 2-2. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στην έδρα, αν έχεις την απαιτούμενη συγκέντρωση, μπορείς να κερδίσεις. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός σκοράρει λιγότερο από τους μέσους όρους του, πρέπει όμως να κάνουμε και άλλα πράγματα καλά για να έχουμε τύχη».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, που όσον αφορά το παιχνίδι αλλά και παίκτες του που βρέθηκαν εκτός κλίματος είπε: «Δεν είναι μηχανές οι παίκτες μου αλλά άνθρωποι. Τους εμπιστεύομαι όλους, πάμε για το 2-2».