Με την ξαπλώστρα μετέφεραν 68χρονο, που τραυματίστηκε πέφτοντας από σκάλα, στο νοσοκομείο, αφού στην Ψέριμο, εκτός από γιατρός, δεν υπάρχει ούτε φορείο.

Ο 68χρονος είχε ανεβεί, σήμερα (Κυριακή) στις 19.00, σε σκάλα για να εκτελέσει εργασίες στο κατάστημα που διατηρεί στο ακριτικό νησί όταν έπεσε από αυτήν μ’ αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Αμεσα προσέτρεξαν κάτοικοι για να βοηθήσουν, αλλά απέφυγαν να τον μετακινήσουν, φοβούμενοι την επιδείνωση της κατάστασής του αφού είχε τραυματιστεί και στο κεφάλι κι έτσι τον άφησαν για περισσότερο από μία ώρα στο έδαφος, εν αναμονή γιατρού.

Παράλληλα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Νοσοκομείο Καλύμνου και γιατρός με το σκάφος του Λιμεναρχείου μετέβη στην Ψέριμο στις 20.00.

Ο γιατρός αφού παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο, έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλύμνου για περαιτέρω έλεγχο και περίθαλψη.

Το νησί έχουν επισκεφθεί Τσίπρας, Καμμένος, Κουρουμπλής

Επειδή όμως δεν υπήρχε φορείο, χρησιμοποιήθηκε ξαπλώστρα, για τη μεταφορά του στο πλωτό του Λιμενικού.

Το σκάφος με τον τραυματία έφτασε στο λιμάνι της Καλύμνου στις 21.00, δηλαδή δυο ώρες μετά το συμβάν, απ’ όπου έγινε η διακομιδή του με όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

Στην Ψέριμο ζουν 80 και πλέον μόνιμοι κάτοικοι, αλλά ο πληθυσμός της κατά τη θερινή περίοδο, με τους παραθεριστές και τους διερχομένους, φτάνει τα 600 άτομα ημερησίως. Διαθέτει σύγχρονο Ιατρείο, το οποίο στεγάζεται σε νεόκτιστο κτίριο, αλλά δεν έχει γιατρό και, όπως αποδείχθηκε, ούτε φορείο… 

Το νησί έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και σε όλους έχει τεθεί από τους κατοίκους το θέμα της έλλειψης γιατρού.

Πηγή: kalymnos-news.gr