Αναδουλειές για τη βιομηχανία του σεξ στη Ρωσία τις ημέρες της μεγάλης γιορτής του Μουντιάλ παρά τις ορδές των φιλάθλων που, σύμφωνα με τον Τύπο, θα αναζητήσουν το πληρωμένο σεξ.

«Οι περισσότεροι οίκοι ανοχής είναι κλειστοί λόγω των προειδοποιήσεων της αστυνομίας. Οσοι μένουν ανοιχτοί αναλαμβάνουν το ρίσκο», λέει η επικεφαλής του μοναδικού οργανωμένου γκρουπ εργαζόμενων στη βιομηχανία του σεξ στη Ρωσία, του Silver Rose, Ιρίνα Μάσλοβα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε περιγράψει τις ρωσίδες ιερόδουλες ως τις «καλύτερες του κόσμου» και η χώρα φημιζόταν για τη βιομηχανία του σεξ τη δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η ζήτηση έχει πέσει κατακόρυφα παρασύροντας και τις τιμές.

Στο προηγούμενο μεγάλο αθλητικό γεγονός που φιλοξένησε η χώρα, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι, το 2014, η αστυνομία επέβαλλε βαρύτερα πρόστιμα στις εργαζόμενες στον συγκεκριμένο χώρο και σε μερικές περιπτώσεις τις φυλάκιζαν στη διάρκεια της διοργάνωσης, λέει η Μάσλοβα.

Η ίδια είχε οδηγηθεί στην απομόνωση για 48 ώρες έπειτα από «σκούπα» της αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη το 2013 κατά τον εορτασμό της επετείου των 300 χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Aλλες συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν 60 χιλιόμετρα μακριά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του Silver Rose. «Για να αποφεύγονται τέτοιοι κίνδυνοι, για την προστασία της ζωής τους, της ασφάλειάς τους, μερικές φορές και της φήμης τους, οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ θα φύγουν γιατί το να βρίσκονται στην πόλη σε τέτοια μεγάλα γεγονότα είναι πρακτικά αδύνατο» τονίζει η Μάσλοβα.

Η νόμιμη πλευρά

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος, η νόμιμη βιομηχανία του σεξ, τα στριπ κλαμπ και τα νεότευκτα ξενοδοχεία που προσφέρουν στους πελάτες σεξ με… κούκλες.

«Περιμένουμε μεγάλη αύξηση των πελατών –τουλάχιστον δύο με τρεις φορές περισσότερο από το συνηθισμένο» λέει ο Λάκι Λι, ιδιοκτήτης στριπ κλαμπ στο κέντρο της Μόσχας.

Κι αυτά βεβαίως τα έχει χτυπήσει η κρίση. «Πριν, οι αμοιβές των χορευτριών ήταν συνήθως μεταξύ 5.000 και 10.000 δολαρίων τον μήνα. Τώρα είναι 2.000 – 5.000 δολάρια τον μήνα. Μεγάλη πτώση», εξηγεί ο Λι. Για να αυξήσει την κίνηση του μαγαζιού του, τα κορίτσια του κλαμπ του Λάκι Λι μαθαίνουν αγγλικά.

Μεγάλη αύξηση πελατών περιμένει και ο Ντμίτρι Αλεξαντρόφ που άνοιξε το πρώτο ρωσικό franchise των ισπανικών Lumidolls Sex Hotel το οποίο προσφέρει έναντι 80 δολαρίων μία ώρα συντροφιά με κούκλα φυσικών διαστάσεων από σιλικόνη. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αυτού του πρωτότυπου ξενοδοχείου, «το σεξ με κούκλες δεν αποτελεί μοιχεία για τα περισσότερα ζευγάρια». Το ξενοδοχείο θα προσφέρει την επιλογή στους πελάτες να ντύνουν τις κούκλες αυτές με τα τι-σερτ των εθνικών τους ομάδων.