Τέλος στη ζωή του έβαλε ο διάσημος σεφ Αντονι Μπουρντέν, ο οποίος είχε γυρίσει τον κόσμο, για να παρουσιάσει μέσα από τη δημοφιλή εκπομπή του, «Parts Unkown» τα φαγητά κάθε τόπου.

Το CNN επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής αυτοκτόνησε. «Με εξαιρετική λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το CNN.

«Η μεγάλη αγάπη του για την περιπέτεια, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και το ποτό και οι αξιοσημείωτες ιστορίες του από τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του δεν έπαψε ποτέ να μας μαγεύει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στρέφονται στην κόρη του και την οικογένειά του αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε το CNN.

«Απαγχονισμός» ήταν η αιτία θανάτου του Άντονι Μπουρντέν, του διάσημου αμερικανού σεφ.Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν έκοψε το νήμα της ζωής του το πρωί της Παρασκευής σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο διά απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

Ο Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία όπου ετοίμαζε ένα επεισόδιο για τη σειρά του στο CNN. Ο στενός του φίλος Ερίκ Ριπέρ, ο Γάλλος σεφ, τον βρήκε αναίσθητο στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο του στη Γαλλία.