H ταχυκαρδία, η οποία κατά κύριο λόγο προκαλείται από δυσλειτουργία της καρδιάς, ευθύνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, για το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι. Το δημοσίευμα από την Ιταλία ήρθε να ανατρέψει τις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών, οι οποίοι είχαν πει ότι ο θάνατος του αρχηγού της Φιορεντίνα στον ύπνο του προήλθε από ανακοπή καρδιάς λόγω βραδυκαρδίας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το δραματικό σημείο της οριστικής διάγνωσης είναι πως ο Αστόρι θα μπορούσε να είναι ακόμη ζωντανός, εφόσον βρισκόταν εκείνη τη στιγμή κάποιος μαζί του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τους συμπαίκτες του, κανείς δεν είχε παρατηρήσει κάτι περίεργο. «Ηταν ήρεμος, φιλικός και με διάθεση για αστεία όπως πάντα», είχε πει με δάκρυα στα μάτια ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Μάρκο Σπορτιέλο, ο οποίος έπαιζε με τον Αστόρι playstation το προηγούμενο βράδυ.

Θυμίζουμε ότι ο Αστόρι βρέθηκε νεκρός το πρωί της 4ης Μαρτίου σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «La di Moret» στο Ούντινε, όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Φιορεντίνα καθώς το απόγευμα θα αντιμετώπιζε την Ουντινέζε.