Ο προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος ήταν ικανοποιημένος από την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όμως και από την απόδοση.

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν 6-5 τη Σπαντάου στον προημιτελικό του Φάιναλ 8 στη Γένοβα, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, αλλά παράλληλα πρέπει ενόψει του αποψινού ημιτελικού με την Μπαρτσελονέτα να βελτιώσουν το ποσοστό τους στον παίκτη παραπάνω (2/8).

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πήραμε την πρόκριση. Η δική μας απόδοση έδωσε την ευκαιρία στη Σπαντάου να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι χωρίς άγχος» σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Η ελληνική ομάδα είχε εξαιρετική άμυνα στις δύο πρώτες περιόδους, μπλόκαρε τη Σπαντάου, την υποχρέωσε σε αρκετά λάθη και είναι χαρακτηριστικό ότι δέχθηκε το πρώτο γκολ ύστερα από 14 λεπτά και εννέα δευτερόλεπτα! Στην τρίτη περίοδο, το ματς άρχισε να στραβώνει. Οι βεβιασμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού, αλλά και το γεγονός ότι οι παίκτες της Σπαντάου άρχισαν να εκμεταλλεύονται τον παίκτη παραπάνω, έφεραν το σκορ στα ίσια (4-4) και προκάλεσαν άγχος στην ελληνική ομάδα. Στη συνέχεια όμως τα δύο γκολ του Κωνσταντίνου Γεννηδουνιά και η αποτελεσματικότητα του κροάτη τερματοφύλακα Πάβιτς βοήθησαν τους Ερυθρόλευκους να πάρουν την πρόκριση.

«Θα δούμε τα λάθη μας και θα συζητήσουμε ώστε να τα βελτιώσουμε, άλλωστε ο ημιτελικός είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Γενικά, το πρώτο παιχνίδι σε κάθε διοργάνωση δημιουργεί πάντα άγχος» πρόσθεσε ο Θόδωρος Βλάχος.

Η επόμενη αντίπαλος

Η ελληνική ομάδα είχε 2/8 στον παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, ενώ πέτυχε τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα. Σκόρερ: Γεννηδουνιάς 3, Φουντούλης, Γούνας, Αργυρόπουλος από ένα. Η Σπαντάου είχε 3/8 στον παίκτη παραπάνω, ενώ πέτυχε από ένα γκολ από περιφέρεια και κόντρα. Σκόρερ: Ντέντοβιτς 2, Σταμ, Γιούγκλινγκ, Κούπερ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε την ισπανική Μπαρτσελονέτα (20.00, ΕΡΤ2) η οποία απέκλεισε την ουγγρική Εγκερ επικρατώντας με 9-4 και έχοντας πρωταγωνιστή τον Αλμπέρτο Μονάριθ (τέσσερα γκολ). Για την Εγκερ, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Αγγελος Βλαχόπουλος σημείωσε δύο γκολ. Σημειώνουμε ότι Ολυμπιακός και Μπαρτσελονέτα αναμετρήθηκαν και στη φάση των ομίλων. Το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη έληξε 7-7, ενώ στον Πειραιά οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 14-10.