Συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο η Τουρκία αφού το μεσημέρι της Παρασκευής σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από 2 F-4 και 2 F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στη νησίδα Ανθρωποφάγοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ ο σχηματισμός εισήλθε στο στο FIR Αθηνών στις 14.32 στην περιοχή Λήμνου – Λέσβου. Στις 14.56 τα 2 F-4 εκτέλεσαν υπερπτήση στη νησίδα Ανθρωποφάγοι στα 20.000 πόδια και βγήκαν από το FIR στις 14.59 μεταξύ Σάμου και Κω.

Στη συνέχεια, στις 3μ.μ. τα 2 F-16 εκτέλεσαν υπερπτήση ξανά στους Ανθρωποφάγους και στους Φούρνους και μάλιστα σε αρκετά χαμηλό ύψος 8.700 ποδών. Εξήλθαν του FIR στις 15.03 μεταξύ Σάμου και Κω.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπ. Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από νησίδα. Τότε είχε ειπωθεί ότι πρόκειται για τη μικρή Ανθρωποφάγο. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός.
Ομως, η υπόθεση είχε συνέχεια καθώς αποκαλύφθηκε ότι τέσσερις νέοι μετέβησαν με φουσκωτό από τους Φούρνους και ύψωσαν την ελληνική σημαία στη νησίδα καθώς και στις βραχονησίδες Μακρονήσι, Πρασονήσι, στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο και στο Πετροκάραβο.
«Το κάναμε για τον Μπαλταδώρο» είχαν πει τότε.

Η νησίδα Ανθρωποφάγοι που αμφισβητούν οι Τούρκοι είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων. Η έκτασή της είναι 0,545 τ.χλμ. και η επίσημη ονομασία της είναι Μεγάλος Ανθρωποφάγος ή Ανθρωποφάς. Απέναντί της βρίσκεται ο επίσης ακατοίκητος Μικρός Ανθρωποφάγος

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσέων και το όνομά της φιγουράρει στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μαζί με 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται από την Άγκυρα ως »αμφισβητούμενες περιοχές».