Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις αυξήσεις στον φόρο ακινήτων, τον γνωστό σε όλους ΕΝΦΙΑ φέρνουν στη δημοσιότητα σήμερα τα «ΝΕΑ». Με αναλυτικό χάρτη δείχνει τις περιοχές όπου θα υπάρξουν αυξήσεις και τα εκκαθαριστικά θα είναι ιδιαιτερα «φουσκωμένα» όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αφορά σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που θα κληθούν φέτος να πληρώσουν περισσότερο φόρο λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Πρόκειται ακόμη και για λαϊκές γειτονιές που μέχρι σήμερα απολάμβαναν χαμηλές τιμές ζώνης, επομένως και χαμηλές επιβαρύνσεις στα ακίνητά τους. Είναι οι γειτονιές με τιμές πουκινούνται μεταξύ 600 – 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και ουσιαστικά παραμένουν παγωμένες στα ίδια επίπεδα από το 2007. Στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αττικής, όπως Δραπετσώνα, Νίκαια, Κερατσίνι, Ελευσίνα, Αγιος Ιωάννης Ρέντης,

Νησιά και Airbnb

Ακόμη, νησιά με έντονη τουριστική κίνηση όπου σήμερα καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών.

Τέλος, παραλιακές περιοχές με εξοχικές και τουριστικές κατοικίες και περιοχές που έχουν αναβαθμιστεί και αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια όπως οι γειτονιές του κέντρου της Αθήνας (Κουκάκι, Πετράλωνα, Μεταξουργείο, Κεραμεικός) λόγω του φαινομένου Airbnb, είτε λόγω διαφόρων έργων όπως η Μεσσηνία, η Χαλκιδική, το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και περιοχές που γειτνιάζουν με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ