Η εθνική ομάδα του Περού έδειξε με την παρουσία της στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής ότι δεν πάει στη Ρωσία απλώς για τη χαρά της συμμετοχής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Περουβιανοί είναι αποφασισμένοι να δώσουν το 100% για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ και με βάση αυτά που έχουν παρουσιάσει στα προκριματικά είναι σε θέση να τα καταφέρουν.

Κακές συνήθειες

Το Περού θα δώσει το «παρών» σε Μουντιάλ για πρώτη φορά από τo 1982 και συνολικά τέταρτη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η παρέα του Πάολο Γκερέρο θέλει να διακριθεί στη Ρωσία. Ποιος είναι όμως ο Πάολο Γκερέρο; Ο 34χρονος επιθετικός είναι η μεγάλη ελπίδα των Περουβιανών για να πετύχουν κάτι καλό στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Είναι ο παίκτης που θα ηγηθεί των προσπαθειών του Περού στον τρίτο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το όνομα του σέντερ φορ της Φλαμένγκο ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κανείς δεν γνώριζε αν ο έμπειρος στράικερ θα έδινε το «παρών» στα γήπεδα της Ρωσίας. Το πρόβλημα δεν ήταν αγωνιστικό καθώς κανείς δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητες του παίκτη.

Είχε όμως βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και είχε τιμωρηθεί από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο διεθνής στράικερ έκανε μεγάλο αγώνα για να μειωθεί η ποινή του και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Υπήρξαν πάντως πολλές αντιδράσεις και μέχρι πριν από έναν μήνα κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι ο Γκερέρο θα είναι στην αποστολή του Περού για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τελικά ο διεθνής επιθετικός έχει το ΟΚ της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο 34χρονος σέντερ φορ είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας του Περού και οι συμπατριώτες του περιμένουν να δείξει το ταλέντο που έχει στο σκοράρισμα απέναντι σε Γάλλους, Δανούς και Αυστραλούς.

Το Περού είναι μια καλή ομάδα και αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Εχει τις δυνατότητες να βάλει δύσκολα και στις τρεις αντιπάλους του στον όμιλο και μπορεί να κάνει και την έκπληξη, εξασφαλίζοντας ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. Οπως προαναφέραμε ο Πάολο Γκερέρο με την εμπειρία των πολλών χρόνων στην Μπουντεσλίγκα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον διεθνή επιθετικό. Το Περού μπορεί να κάνει την έκπληξη στον όμιλο και έχει… προειδοποιήσει.

6Τα γκολ που είχε δεχθεί η εθνική ομάδα του Περού από την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1978. Η διοργανώτρια χώρα είχε επικρατήσει με 6-0 σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην Ιστορία και προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Ο προπονητής ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΓΚΑΡΕΚΑ

Εργατικός αλλά άπειρος

Ο αργεντινός τεχνικός είναι από τους πλέον έμπειρους προπονητές και θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος.

Είναι στην τεχνική ηγεσία του Περού από το 2015 και κατάφερε να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στο Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1982. Το μειονέκτημα του Γκαρέκα είναι πως δεν έχει εμπειρίες εκτός Λατινικής Αμερικής, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει κάνει καλή δουλειά στην ομάδα του Περού και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι. Ξέρει τα πλεονεκτήματα αλλά και τις αδυναμίες της ομάδας του καθώς δουλεύει ήδη τρία χρόνια στη συγκεκριμένη ομάδα.