Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός ρίχνεται σήμερα στη μάχη της Γένοβας. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη γερμανική Σπαντάου (17.00, ΕΡΤ2) στον πρώτο προημιτελικό του Final 8 στο Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του τμήματος και παράλληλα το τρεμπλ, καθώς στην Ελλάδα έχουν ήδη κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο. «Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος. «Κατ’ αρχάς, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για ακόμα μία χρονιά είμαστε στην τελική φάση της διοργάνωσης. Εως τώρα έχουμε πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία και αυτές τις τρεις ημέρες θέλουμε να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και φυσικά η αρχή θα πρέπει να γίνει με το παιχνίδι κόντρα στη Σπαντάου. Είναι η πρώτη φορά που η τελική φάση διοργανώνεται με αυτόν τον τρόπο και στο τέλος θα βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας».

Οι παίκτες είναι προσηλωμένοι στον βασικό στόχο τους και έχουν ξεκαθαρίσει ότι προς το παρόν στο μυαλό τους είναι μόνο η σημερινή αντίπαλος. «Η ομάδα είναι έτοιμη και απόλυτα συγκεντρωμένη. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη Σπαντάου και τίποτε άλλο. Αν χάσεις ένα παιχνίδι, δεν έχεις άλλη ευκαιρία στη διοργάνωση. Εχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε» είχε πει πριν από την αναχώρηση ο Πάουλο Ομπράντοβιτς. Ο Ολυμπιακός μετέχει για έκτη φορά σε τελική φάση της διοργάνωσης και τρίτη συνεχόμενη. Φυσικά, κορυφαία στιγμή ήταν το 2002 όταν κατέκτησε το τρόπαιο στη Βουδαπέστη, ενώ στη συνέχεια πήρε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Παράλληλα, ήταν φιναλίστ το 2001 και το 2016. Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με 12 νίκες σε 14 αγώνες και πρώτο σκόρερ τον Κώστα Γεννηδουνιά (29 γκολ). Ακολούθησαν ο Γιάννης Φουντούλης με 21 και οι Αλέξανδρος Γούνας και Πάουλο Ομπράντοβιτς (από 19).

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Εγκερ (Ουγγαρία) – Μπαρτσελονέτα (Ισπανία). Οι άλλοι δύο προημιτελικοί: Γιουγκ (Κροατία) – Ζολνόκι (Ουγγαρία) και Προ Ρέκο – Μπρέσια.

Η σημερινή αντίπαλός του επιστρέφει σε τελική φάση ύστερα από 15 χρόνια, ενώ έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους είναι η ιταλική Προ Ρέκο (οκτώ).