Σε… χαμηλούς τόνους κινήθηκαν οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ μετά τη λήξη του ντέρμπι, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού γνωρίζει πως οι ισορροπίες είναι λεπτές και θέλησε να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του.

«Είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτή την νίκη. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σπουδαία άμυνα και προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, ήταν ένα ματς στο οποίο βήμα-βήμα αρχίσαμε να αισθανόμαστε καλύτερα. Στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας ήταν πολύ καλή και έτσι καταφέραμε να πάρουμε την νίκη», σχολίασε ο Ίβηρας προπονητής.

«Στα πλέι οφ κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάναμε μια φοβερή χρονιά, έχουμε χάσει μόνο ένα ματς. Ήμασταν τραγικοί την Κυριακή, ήταν το χειρότερό ματς φετινό ματς, κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές χάνεις. Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν πως να αντιδρούν και απόψε ήταν περισσότερο ένα τυπικό ματς πλέι οφ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ένα ματς που έκριναν μια-δυο φάσεις», συνέχισε.

Όπως τόνισε ο Πασκουάλ «είναι σημαντικό όλοι οι παίκτες να ξέρουν τι συμβαίνει στη σειρά, για να μπορούν να μας βοηθούν, τους χρειαζόμαστε όλους. Κάθε βράδυ είναι διαφορετικό, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο ματς. Την Κυριακή παίζουμε στο γήπεδό μας, θα έχουμε λίγη περισσότερη πίεση, θα πρέπει γι’ αυτό να παίξουμε πιο έξυπνα και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας για να κερδίσουμε».

Και συμπλήρωσε: «Ήταν απόφαση του προπονητή να μην παίξει ο Παππάς, ήθελα να παίξω με διαφορετικό τρόπο, ήθελα να δοκιμάσω με ψηλότερα σχήματα, ήταν ζήτημα τακτικής και τίποτα περισσότερα. Σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, αυτός που δεν παίζει καταφέρνει τελικά να είναι ο πρωταγωνιστής».