Την πρώτη νίκη του στο ΣΕΦ έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες απέναντι στον Παναθηναϊκό κυνηγάει απόψε (19.00, Cosmote Sport 4) ο Ολυμπιακός για να εξαργυρώσει το μεγάλο διπλό της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν να νικήσουν στην έδρα τους τον Παναθηναϊκό από τον περσινό τρίτο τελικό του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ζητήσει και πάλι από τους παίκτες του να βάλουν… ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου μέχρι το τζάμπολ του δεύτερου τελικού, ώστε να μη βλέπουν και να μην ακούνε τίποτε από όσα γίνονται εκτός παρκέ και να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στο πλάνο.

Τα πράγματα για τους Ερυθρόλευκους είναι ξεκάθαρα απόψε, καθώς γνωρίζουν ότι δύσκολα θα εμφανιστεί και πάλι ο Παναθηναϊκός τόσο κακός ομαδικά και τόσο άστοχος. Γι’ αυτό ο τεχνικός των Πειραιωτών θέλει να χαλάσει πάλι τη δημιουργία (ίσον Καλάθης), ακόμα και αν δεχθεί από έναν-δύο παίκτες παραπάνω πόντους. Αυτό που δεν θέλει είναι να βρει ρυθμό στην περιφέρεια ο Παναθηναϊκός, που είναι γνωστό ότι ζει και πεθαίνει με το τρίποντο.

Το ζητούμενο είναι να δει κάποια στιγμή και ο Μπράιαν Ρόμπερτς το ΣΕΦ όπως το… ΟΑΚΑ, όπου έχει κάνει ομολογουμένως τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος, ενώ πολλά ποντάρει ο «Σφαιρό» και στον πιο φορμαρισμένο παίκτη του το τελευταίο δίμηνο, τον Γιάνις Στρέλνιεκς.

Το μεγάλο στοίχημα για τους γηπεδούχους (που όμως έχει να κάνει περισσότερο με τη διοίκηση) είναι να είναι κόσμια η συμπεριφορά του κοινού, χωρίς ακρότητες και χωρίς να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στους φιλοξενουμένους να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια αν νιώσουν ότι απειλούνται.

Η δικαίωση του «Σφαιρό»

Ο Σφαιρόπουλος επέμενε να κρατήσει τον Γιάνις Στρέλνιεκς μέχρι το φινάλε στον πρώτο τελικό και δικαιώθηκε με τα δύο σουτ που έκριναν ουσιαστικά τον αγώνα. Και σ’ αυτόν ποντάρει πολλά.